Chokladbiskvier i långpanna

Hej, 

När jag går på fik så beställer jag alltid in biskvier. Det är den godaste kondiskakan jag vet.
Och ni hittar ju mängder med recept på biskvier här på bloggen, bara kolla här.
Nu har jag provat att baka denna goding med olika smaker i långpanna också, förra veckan vart det citronbiskvier. Och nu har jag även provat Daimbiskvier. Smidigare kaka får du leta efter. Jag finns på instagram också om ni vill ha fler enkla tips @jennysmatblogg 

Det här behöver du till en form 25*30 cm 
500 gram mandelmassa
2 äggvitor
1 dl strösocker

Fyllning: 
250 gram mjukt smör
100 gram mjölkchoklad (daimsmak)
1 tsk vaniljsocker
3- 3 1/2 dl florsocker
2 äggulor

Topping: 
200 gram mörk choklad

Gör så här: 
Ställ ugnen på 175 grader. Riv ner mandelmassan i en skål ( jag använde den grova sidan på ett rivjärn )
Rör ihop med äggvita och socker. Klär en långpanna på cirka 25*30 cm och fördela ut fyllningen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 – 15 minuter eller tills botten fått vacker färg.

Under tiden rör du ihop chokladkrämsfyllningen. Smält chokladen över vattenbad och rör ihop med resten.
Låt botten svalna något innan du breder ut chokladkrämsfyllningen. Ställ sedan i kylskåp och låt svalna helt. Smält sedan chokladen och bred över. Låt kakan svalna men låt inte bli för kall ( då är det svårt att få till snygga bitar) skär sedan  lagom stora portionsbitar.

Mums!

1

11 responses to “Chokladbiskvier i långpanna

  1. Michaela skriver:

    Går dessa att frysa? 🙂

  2. Elin skriver:

    Men wow! Det jobbiga att baka biskvier är ju pillret med de olika. Att då kunna göra i långpanna låter ju så smidigt! Måste testa det 😍 blir dock med mjölkfritt smör och mjölkfri choklad, trist men det funkar ju faktiskt också

  3. Krisrin skriver:

    Går det bra att frysa in dessa godingar?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jajamän 🙂

  4. Anneli skriver:

    Inget illa ment men lite tröttsamt med en ofta återkommande fråga i kommentarsfältet…
    Du borde kanske avsluta dina kakrecept med en not om huruvida de går att frysa 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Alla kakor går att frysa 😗

  5. Katja skriver:

    Är det riktig smör du har i eller margarin?

    1. jennysmatblogg skriver:

      smör 🙂

  6. Olivia skriver:

    Det bör väl gå att göra dessa med nougatfyllning? (sett ditt recept på nougatbiskvier men att göra dom i långpanna verkar hemskt mycket smidigare..) men då till ett litet problem för mig som är o-rutinerad: hur skulle du räkna ut måtten för självaste nougatfyllningen? 🙂 Receptet som är till nougatbiskvier känns som att det blir lite för lite till en långpanna. Hade du bara dubblat det eller hur hade du gått till väga? 😀

  7. Christina skriver:

    Biskvier som är så gott! Testade ditt recept idag men botten blev alldeles för kladdig. Det gick knappt att lossa biskvierna från bakplåtspapperet. Vet inte vad jag gjorde för fel? Det känns som om jag inte kunde haft den i ugnen längre än vad jag hade för då hade botten blivit alldeles för mörk. Storleken på formen hade måtten du rekommenderade. Trist att det blev så. Det var på håret att chokladen över kakan räckte och då lyser det nästan igenom. Får nog hålla mig till vanliga biskvier i fortsättningen fast det är mycket mer jobb.

  8. Linda skriver:

    Vad brukar du använda för god mörk choklad och vit choklad till den andra?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »