Ni är många som letar recept på pajer nu på bloggen.
Speciellt rabarberpaj kan jag se. Och vad är en rabarberpaj utan en god vaniljsås.
Här kommer mitt bästa recept på det.
Det här behöver du:
1 dl strösocker
4 äggulor
2 dl standardmjölk
2 dl vispgrädde
1 vaniljstång
1 msk majsena (majsstärkelse
)
Gör så här:
Vispa ihop socker med äggulorna med maizena. Dela sedan vaniljstången på längden och skrapa ur kärnorna. Koka upp vaniljstång med grädde och mjölk. Vänd över äggulorna och blanda ihop. Häll tillbaka i kastrullen och vispa på låg värme tills såsen tjocknar. Häll i en skål och låt svalna.
Låter supergott, ska testas. Själv gjorde jag ett nytt tillbehör till grilltallriken härom dagen. Ett hett tips…
https://nouw.com/gourmettjejen/ugnsrostade-knippmorotter-med-cheddarpes-33926023