Citronbiskvier i långpanna

Att jag gillar långpannekakor har väl inte undgått någon här. Det är både smidigt och går snabbt!
Citronbiskvierna är en favorit på bloggen, denna har jag provat att göra i långpanna nu.
Magiskt gott! Kanske något att bjussa på till sommaravslutningen?
Jag finns även på INSTAGRAM: @jennysmatblogg

Det här behöver du till en form 25*30 cm 
450 gram mandelmassa
2 äggvitor
1 dl strösocker

Fyllning: 
250 gram mjukt smör
1 citron (saften + skal)
1 tsk vaniljsocker
3-4 dl florsocker
2 äggulor

Topping: 
200 gram vit choklad

Gör så här: 
Ställ ugnen på 175 grader. Riv ner mandelmassan i en skål ( jag använde den grova sidan på ett rivjärn )
Rör ihop med äggvita och socker. Klär en långpanna på cirka 25*30 cm och fördela ut fyllningen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 – 15 minuter eller tills botten fått vacker färg.

Under tiden rör du ihop fyllningen. Låt botten svalna något innan du breder ut citronfyllningen. Ställ sedan i kylskåp och låt svalna helt. Smält sedan chokladen och bred över. Låt svalna men låt inte bli för kall ( då är det svårt att få till snygga bitar) skär sedan  lagom stora portionsbitar.

 

Mums!

1
Prenumerera
Notis om
13 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sophie
2 år sedan

Hej Jenny,
Åh alltid så himla bra tips!
Finns det något man kan använda istället för mandelmassa?
Skulle vilja testa och bjuda på men nötallergiker ska komma på besök så tänkte om du hade något alternativ?

Gisela
2 år sedan

undrar också om det finns något annat alternativ för mandelmassa (allergisk)

Gūlay
2 år sedan

Hej till er två skulle jag vilja säga att Jenny har såååå många andra kakor utan mandelmasa varför inte testá dem istället?:)

Pernilla
2 år sedan

Jag blir lite trött på sådana här kommentarer..Vad är det som gör att när man är eller ska bjuda en nötallergiker nödvändigtvis måste göra om ett recept med just nötter i ( eller ägg .. eller mjölk… eller vetemjöl.. eller… eller eller ) .. jag förstår faktiskt inte?
Men vet du vad jag gjorde? GOOGLADE , och fick genast upp en alternativ mandelmassa – prova du!? Gör den hård och seg som en mandelmassa du köper, så att du kan riva den. Testa receptet- använd ovan alternativa mandelmassa. eller.. .. ELLER så kan du ju prova en av dem tusentals recept som finns utan nötter nu när du ska ha besök av allergiker – en tanke bara.
Ingredienser
1 dl solroskärnor (naturella)
1 dl florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
2 msk grädde (går lika bra att byta ut till mjölk- eller laktosfritt alternativ)

Tillagning
Allt detta mixas med stavmixer till önskad konsistens!

Pernilla
2 år sedan

I agree! Såg inte att du redan hade svarat det jag menade.

Viktoria-pinkpastry
2 år sedan

Denna gjorde succé hemma hos oss fantastiskt god! Fräsch på nått sätt. Och väldigt snabbt och enkelt. Perfekt! Dock var jag lat och skärde den inte direkt o som du skrev belv det inte så snygga bitar då, men väldigt goda bitar 😉

Nenne
2 år sedan

Mandel är ingen nöt och kan ätas av många NÖTallergiker. Se kanske till att göra MANDELmassan själv.
Alt skippa om det är en MANDELallergiker som kommer på besök.
Google is your friend.

Kerstin
2 år sedan

Hej.
Tänkte göra denna kaka till studenten. CITRONBISKVIER I LÅNGPANNA
Går den att frysa direkt när den svalnat för att tina 3 dgr senare på studenten?
Hälsn Kerstin

jennysmatblogg
Reply to  Kerstin
2 år sedan

Absolut :))

Kerstin
2 år sedan

Tack snälla för snabbt svar 🙂

Ingela Thornadtsson
10 månader sedan

Jag hade svårt att få citronkrämen att stelna.Så något gjorde jag galet.

Lena
Reply to  Ingela Thornadtsson
5 månader sedan

Jag hade också det men hade i mer florsocker så stelnade den

Lena
5 månader sedan

Hur många bitar är det lagom att göra av den? Så de blir lagom stora tro?

Nästa inlägg

Fruktstund

13
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x