FLYG TILL KORSIKA MED LANGLEY

 I REKLAMSAMARBETE MED LANGLEY

 

Hej på er,

Ni vet ju redan att jag gillar att resa, och att jag har rest mycket under mina år. Därför skulle jag även påstå att jag är lite expert i denna resedjungel. Jag vill uppleva så mycket när jag reser, vill se mer av stället. Så det första jag brukar kolla in är hotellets aktiviteter. Och roliga sådana erbjuder Langley på sitt slottshotell ”Hôtel Napoleon Bonaparte” i Korsika.

Hotellet har en mysig restaurang som varje kväll serverar 3-rättersmiddag inspirerad av det lokala köket. Man kan själv välja om man vill sitta på den stora terrassen eller i slottets matsal. Till lunch kan man äta något lättare vid poolbaren om så önskas, jag provade sallad, pizza och grillad tonfisk. Allt var väldigt gott. Eller så lämnar du området och omsluts av ett myller av trevliga restauranger, bistron och fik.

Vilka åker hit till Koriska?
Jag tycker att det passar alla målgrupper, kompisresa, parresa och familjeresa. Även mycket pensionärer åker hit, och jag förstår dem här kan man verkligen bara finnas och trivas.

Jag åkte precis i uppstarten av säsongen snart är dessa stränder smockfulla med solande turister. Vill man känna pulsen ska man åka under semestern, men både innan och efter kan man få tag i resor till superpris.

Ön är även känt för sitt fantastiks rosé, självklart lokala viner.
Så gillar man det finns flera bra sorter att prova, eller varför inte besöka vingårdarna. Nästan alla vingårdar erbjuder turister att komma in och kika på deras tillverkning. Superspännande om man inte har sett det tidigare.

 All mat jag åt på Hôtel Napoleon Bonaparte var en smakupplevelse i sig. Fräscht, gott och smakrikt. Sedan hade jag den stora förmånen att jag fick följa med ut i köket och kolla på när de lagade maten också. Alla råvaror handskas med största säkerhet och perfektionism. Nästan all mat är lokal, och ostarna…. ni bara måste prova dem!


Förrätten under en av mina många middagar här i slottsrestaurangen.

Stränderna är magiska, turkostvatten och kritvita stränder.
Bästa sättet att ta sig runt är tågen som går, eller ännu trevligare hur en egen bil! 

Calvi och Citadellet tycker jag att ni ska besöka,
Så himla trevligt.   Och kanske var det just i denna ruin som det en gång fanns ett hus som Christoffer Colombo föddes i.


Båthamnen i Calvi där massor av trevliga restauranger och fik ligger.
Jag stannade för en glass, och en stor cappuccino satte mig för att kika på folket.

Att resa med Langley innebär att du får en trygg och händelserik resa. Du blir mottagen på flygplatsen, får skjuts till ditt hotell.
Men sedan skiljer det sig ofantligt mycket från de ”stora” charterbolagen. Nu kan du boka in trevliga utflykter eller upptäcka stranden utanför hotellet. Och du kan även boka temaresor med Langley såsom träningsresor eller åker du bara hit och skapar din egna perfekta semester med urvalet utflykter, poolhäng och god mat.

HÄR HITTAR DU LANGLEYS RESEUTBUD 

Direktflyg från Köpenhamn, Göteborg och Stockholm.

0
Prenumerera
Notis om

17 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anneli
6 år sedan

Tror det är första gången jag ser ett vinglas i din blogg, och inte mig emot. Har bara fått intrycket att ni inte dricker så mycket alkohol i din familj och tycker att det är befriande att det inte finns vinglas bredvid ”varje” bild på en middagstallrik…:)
Jag ser fram emot din bok och har satt den på bevakning hos adlibris.

Önskar dig en solig helg!

Anna
6 år sedan

Jag älskar dina restips. tack för vi fick följa med på ännu en resa. Denna sommaren har vi redan planer men nästa ska vi lätt åka till Korsika 💙 blev helt kär i detta efter dina bilder.
Kram kram

Viola
6 år sedan

Dina restips är fantastiska, mer för en person med normal plånbok och det uppskattas!

Lena
6 år sedan

Hej, tack för resetips! Jag uppskattar alltid dessa enormt, du tar fina foton, och texten är information och ofta med en liten annan vinkel. Sånt som är bra att veta. För mig skulle du gärna bara ha en reseblogg! (inget ont om alla fina recept, men resor är roligare!)

Eva
Reply to  Lena
6 år sedan

Vilken tur att det finns både mat o resor o denna blogg för jag uppskattar recepten mest:-))
Men tycker att resorna är ett roligt inslag👍

Tina
6 år sedan

Jag har också rest med Langley och gillar dem. Är bara nyfiken på en sak, OM du skulle vara kritisk till något i dina sponsrade inlägg, skulle det vara ok att skriva det då?
Tack för en rolig blogg!

jennysmatblogg
Reply to  Tina
6 år sedan

Såklart får jag skriva precis hur jag upplevde resan. Även om inlägget är sponsrat så är det mina åsikter. 🙂

Minna
6 år sedan

Hej! Tycker mycket om din blogg men sorgligt är att de är alltmer sponsrade inlägg och reklam. Inget mot dig personligen men oftast hoppar jag helt texten till de sponsrade bilderna och inläggen, känns liksom inte eget och äkta. Och det gäller många bloggar med återkommande samma reklam för produkter vi ska konsumera.

jennysmatblogg
Reply to  Minna
6 år sedan

Man kan scrolla förbi allt man inte vill läsa 🙂 Många uppskattar dock inläggen.
Kram

Annika
5 år sedan

Hej! Vi har funderat på att åka hit, men jag hittar ingen info om det finns barn pool. Finns det?

jennysmatblogg
Reply to  Annika
5 år sedan

Det är en pool, den som syns på bilderna. Sen är stranden runt hörnet. 🙂

Lillyk
5 år sedan

Hej! Vilken superhärlig ö det verkar vara. Magiskt! Har själv åkt med Langley men kan dock inte hålla med om att de skiljer sig från resten av chartbolagen. På vilket sätt tycker du det? Tack för allt du delar med dig utav:)

jennysmatblogg
Reply to  Lillyk
5 år sedan

Jag tycker det skiljer jättemycket,
Istället för stora hotellkomplex blir det mindre och personligare. Maten är genomtänkt och inte en galet stor buffé blandat med allt (tycker ofta det blir för mkt och kladdigt med stora buffer som ska täcka alla smaker). Jag tycker Langleys slottshotell passade mig 😃 trevliga utflykter anordnades med personalen från hotellet. Istället för någon inhyrd guide. Detta är min åsikt,sen tycker inte alla lika ☺️

Bella
5 år sedan

Jag bodde på samma hotell för ca 10 år sedan och längtar tillbaka. Det var så otroligt god mat och så klart fint vatten i havet. Lungt och skönt. Inget för festprissar. Jätteliten bar på hotellet och väldigt lugnt ute. Toppen om man vill ha lugn och ro på semestern.

Hannah
5 år sedan

Här ska jag och mina kompisar boka in nästa träningsresa. Bästa sättet att semestra i mitt tycke!
Kram till dig Jenny & tack för en härlig blogg

Åsa F
5 år sedan

Hej Jenny och tack för en mycket fin och inspirerande reseskildring. Jag blev helt såld på Korsika (något jag inte tänkt på som resmål tidigare) och detta detta hotell efter att jag läst dina inlägg. Dock har jag blivit lite tveksam efter att jag läst recensioner bla på Tripadvisor och Booking, där hotellet får en hel del kritik då det upplevs som slitet. Likaså mycket kritik angående personal och Langley.
Bodde du i den nyare delen eller i huvudbyggnaden? Hur upplevde du rummet, personalen och matsalen?
Läget, byn, maten och priset verkar ju fantastiskt!
Vi uppskattar fin miljö, vacker natur, god mat och goda viner.Jag tror vi kommer att boka en resa hit i höst, vill bara reka ordentligt först.
Tack igen för all inspiration du ger både för mat, bak och resor!
Kram

jennysmatblogg
Reply to  Åsa F
5 år sedan

Jag bodde i den nya byggnaden! Superfräscht och trevlig personal 🙂

Nästa inlägg

LCHF-LUNCH

17
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x