RESEGUIDE KORSIKA

Godmorgon på er ,

Idag är min andra dag på Koriska, och jag är just nu på väg ner till frukosten.
Följ mig gärna på instagram för att se vad som händer just nu: @jennysmatblogg  Jag landade på Korsika klockan 10 på förmiddagen igår.  Lyckades sova dessa två timmar som det tog att flyga, vaknade dock till då & då av att jag snarkade så taket lyfte. Hoppas jag inte störde mina medpassagerare hehe…

 


Jag bor i den trevliga semesterorten Ille Rousse. Hotellet jag bor på här är så mysigt, Vad kan vara charmigare än ett gammalt slott. Där det även finns pool och ett par olika restauranger.
Stranden ligger bara ett stenkast utanför hotellets egendom, kolla in detta turkos hav!! Ljuvligt 

Det mesta av dagen gick åt att att upptäcka Koriska. Vi fick se en hel del på vägen hit, och sedan har jag promenerar runt och kollat på staden. Provat fik, cafeer, restauranger och glassbarer. Mer bilder kommer…. 
Om en månad kommer det vara smockfullt här på stränderna.

Gränderna är så vackra. Påminner om Italien tycker jag. 
Runt omkring ön finns massor av trevliga vikar och sandstränder för dem som vill de sola & bada. Landskapet tycker jag påminner en del om Malta.
Fast till skillnad från Malta så har Korsika fantastiskt många sandstränder. 
Jag återkommer lite senare igen, nu ska jag ut  i solen och fånga dagen.

Ha en jättefin söndag

0
Prenumerera
Notis om

5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sara M
6 år sedan

Jag ska till Sardinien i augusti och tänkte göra en avstickare till Korsika. Det hade varit kul att få tips på saker att se/göra, stränder att besöka och liknande, samt typisk mat man inte får missa. Tack för att du delar med dig av dina resor, det är alltid lika intressant att läsa! 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Sara M
6 år sedan

Ja det ska jag försöka göra! Vad härligt med både Korsika och Sardinien

Linn
6 år sedan

Vad heter hotellet?? Ser Såå härligt ut!

jennysmatblogg
Reply to  Linn
6 år sedan

All info om hotell / aktiviteter kommer inom ett par dagar.
Det är för att det ska bli lättare att hitta sen 🙂

Sigrid
6 år sedan

Underbart och charmigt hotell, Napoleon Bonaparte. Bodde där i ”balkongrummet ” högst upp ovanför ingången 2004.
Korsika är ett härligt och mysigt resmål.

Nästa inlägg

veckomatsedel

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x