Fetaostbiffar i gräddsås

Hej där,

Idag blir det en ny dag i praoköket. Vi har faktiskt ingen aning om vad vi ska laga / baka idag.
Men vi tar och bestämmer upplägget på frukostmötet.. haha. I eftermiddag har vi vår första valpkurs, det blir jag och Jacob som går på den. Det ska bli roligt, och vi har massor att lära.

Smaskigt middagstips kommer till er som är här inne och letar efter det!

Det här behöver du:
700 gram nötfärs
smör
1 klyftor pressad vitlök
1 ägg
2  tsk torkad oregano
150- 200 gram smulad fetaost
Salt & nymalen peppar

Såsen: 
1 dl vatten
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 msk kinesisk soja
2 msk oxfond
1 msk svartvinbärsgele

Gör så här: 
Häll upp samtliga ingredienser till till biffarna och rör så att det blandar sig. Forma stora biffar av smeten, och stek i en stekpanna med rikligt med smör. Under tiden ställ ugnen på 125 grader.Och där stoppar du in biffarna, i en ugnssäkerform, allt eftersom de börjar bli färdiga. Av stekfettet efter biffarna gör du sedan såsen. Vänd ner 1 dl vatten och vispa ur stekpannan. Sila ner detta i en gryta, tillsätt alla ingredienser och låt allt sjuda upp upp.
Klart att servera med kokt potatis,

1

3 responses to “Fetaostbiffar i gräddsås

  1. Tina skriver:

    Soltorkade tomater i fetaostbiffarna är supergott👍🏻

  2. Marie skriver:

    Godaste biffarna jag har ätit på länge👌Övriga familjemedlemmar tyckte likadant! Du är så himla duktig! Vad hade jag gjort utan dig😘

    1. jennysmatblogg skriver:

      <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *