Rom och Vatikanstaten

Hej där, 
Idag fortsatte vår lilla bilsemester.
Det är så himla mysigt att bila runt. Och särskilt i Italien och denna årstiden, allt är grönt och termometern visar 27 grader. Jag stannar till ofta för att fota allt vackert.

Gårdagens matintag tänkte jag dokumentera.
Men allt fastnade inte på bild, hann såklart börja äta innan kameran kom fram. 
Vi stannade till på ett fik där de bullade upp med hur mycket gott som helst.
En liten förrätt innan maten…. Hehe. 
Sen gick vi vidare till en liten mindre restaurang. Där servitrisen verkligen brann för sitt jobb, så himla härligt att få vara gäst på sådana ställen.  Han kom ut med smakprover, vi fick hälsa på kocken och han satte ihop en liten egen meny till oss. Efter hans egna rekommendationer. 
Musslorna var magiskt goda. 
Även dessa här ovan. En friterad grönsak, har bara helt tappat namnet vad de heter på svenska.
Måste varit i Italien för länge… Haha. 
Min huvudrätt var ”to-die-for”
Kanske en av de godaste pastarätterna jag ätit. Denna vill jag prova hemma, japp jag fick receptet av dem 🙂
Idag ringde klockan igen, för att vi skulle ta oss till Vatikanstaten. Ni som följt bloggen länge vet att jag samlar på länder / stater och detta blev nummer 45 på min reselista. 

Hur mycket folk som helst, och hur långa köer som helst.
Trots att det inte är högsäsong. 
Påven tittade ut genom sin balkong klockan 12.00 och vinkade till alla på torget.
Enligt reseledaren gjorde han alltid detta sista söndagen i månaden. 
Vatikanstatens invånare är 800 personer, av vilka endast cirka 450 är medborgare. Till både yta & befolkning är detta världens minsta självständiga stat. Vatikanens namn kommer från Vatikanberget i Rom, och runt dess statskärna löper en mur som är cirka 3200 meter lång.
Efter besöket blev det lunch.
Självklart ännu mer pasta. 

Sedan styrde vi kosan vidare. Och just nu har vi landat i Pisa.
Vi har planerat att se det lutande tornet imorgon. 
Nu ska vi göra oss klara för att gå ut och käka mat.

Kikar förbi er snart igen,

0
Prenumerera
Notis om
7 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anna
2 år sedan

Där där friterade grönsaken ser ut som en zucchiniblomma 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Anna
2 år sedan

Ja precis. Det stämmer bra,med mozzarella. Så gott😍

2 år sedan

Musslor skulle jag vilja testa, är det svårlagat? Hur äter man det… Har du något recept här på det? Ha så trevlig kväll 🙂
https://lotte4.blogspot.se

Sofie
2 år sedan

Ser fram emot receptet på pasta ”vongole” en stor favorit hos mig ❤fortsatt trevlig resa

Jessica
2 år sedan

Hej,
Jag försöker hitta tips på Kanada, men jag hittar inget om det på din blogg? Kan du berätta lite omdet?

Lena
2 år sedan

Hej,

älskar verkligen dina resereportage. Tack för att vi får följa med!

jennysmatblogg
Reply to  Lena
2 år sedan

Vad glad jag blir! 🙂

Nästa inlägg

VECKOMATSEDEL

7
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x