Vi ångrar oss…

 

När vi hade bestämt oss för att köpa vår Charlie, så var det många olyckskorpar som tyckte att det var ett förhastat beslut. Och några saker som jag fick skrivet eller sagt till mig var:
– Tänk över ert beslut jag tror inte att en Golden är något för er.
– Det är alldeles för mycket jobb med två hundar,
– Alla vakna valpnätter och olyckor som händer inomhus.. Nej nej, ni kommer ångra er.

  Till er vill jag säga att den enda vi ångrar är att vi inte hämtade hem en liten Charlie innan.
Tänk vad vi har gått miste om innan hon kom till oss. Vår ljuvliga busiga ullboll. Jag vet knappt vad vi gjorde innan hon kom, hon har en sådan självklar plats hos oss nu.  
Hon sover bra, hon har t.om börjat visa tecken på att vara en sjusovare.
I helgen fick jag väcka henne kvart över nio för morgonrundan. Hon är ett riktigt matvrak så vi måste se till att hon inte får tag i något som hon inte tål. Det godaste hon vet är löskokta ägg….

Nu har Charlie bott hos oss i 4 veckor. 
Och rutinerna flyter på bättre och bättre.
Inatt klarade hon hela natten utan att gå ut, men det händer fortfarande olyckor inne på dagarna.
Även om hon oftast säger till så vi hinner ut.
Hon är väldigt busig och biter fortfarande i ALLT. Hoppas det växer bort snart, alldeles för många skor och tröjor har blivit naggade.
Hon accepterar att gå i koppel runt kvarteret nu. Men föredrar helst att leka på tomten utan.


T.om Molly verkar acceptera henne mer och mer. Men jag håller alltid uppsikt över dem när de leker. Charlie väger redan mer än dubbelt så mycket mer än Molly. 

1
Prenumerera
Notis om

15 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lena
6 år sedan

Underbart!!

jennysmatblogg
Reply to  Lena
6 år sedan

<3

Marie
6 år sedan

Låter härligt! Vi har en labbehane på 1,5 år, världens underbaraste. Ett tips att prova, köp billiga leksaker gärna mjukisdjur etc och ha en korg på golvet där dessa samlas. Vår labbe lärde sig fort var hans lek och bitsaker fanns. Ge även tuggben ofta, vanliga vita. Vi har inget sönderbitet!

jennysmatblogg
Reply to  Marie
6 år sedan

Vi har en hel korg med bitleksaker, tuggben älskar hon också. Men det avleder inte hennes tuggande på allt annat 😉
Men det kommer väl, hon är barra 12 veckor på onsdag.

Anne
6 år sedan

Underbart. Hon är ju så söt så jag smäller av. <3

jennysmatblogg
Reply to  Anne
6 år sedan

<3 visst är hon.

bettan
6 år sedan

Men åh, så underbart söt hon är! Vi har också två hundar; en blandras och en rottweiler och de går hur bra som helst ihop men visst blir det en hel del merjobb med två hundar då båda behöver egentid för lydnadsträning mm. Så skönt att hon är lite morgontrött. 🙂

Ida
6 år sedan

Som jag minns det så bad du om råd/rastips (även om detta visade sig vara efter ni redan hade bokat valpen) och fick massor av välmenande, trevliga råd som inte på något sätt borde beskrivas som ”olyckskorpar”. Golden ÄR en aktiv ras som håller på att urvattnas till soffpotatisar och det är ju självklart att ni inte märker av det när valpen bara är några veckor än. Att man värnar om rasen och dess ursprungliga funktion är på inget sätt att vara nedvärderande när någon faktiskt ber om ärliga råd. Det är ju toppen att ni älskar er söta valp och troligtvis kommer allt gå toppenbra för er, men var inte avståndstagande till personer med mer kunskap som kommer med genuina tips, då tror jag att det blir allra bäst!

jennysmatblogg
Reply to  Ida
6 år sedan

Nu syftade jag inte på det inlägget:)
Där bad jag om era råd, utan det var snarare efter vi bestämt oss.

Jag har fått både kommentarer, mail och meddelande på instagram därefter när de avrådde / varnade oss.
Samtidigt som de flesta naturligtvis har varit positiva.
Självklart lyssnar jag gärna på personer som har mer kunskap inom området än jag. Därav frågan till er.
Visst är hon en söt valp, fast vi längtar tills hon blir större och orkar ge sig ut mer i skogen, simma och cykla.
Men var sak har sin tid

Ha en fin dag! 🌸

Linda
6 år sedan

Så härligt att höra!! Jag blir så trött på ”hund människor” som jämt ska varna när andra ska köpa valp. Att den rasen är inte för er, tänk på vakna nätter och tänk på de och de. Så tröttsamt! Vi är en familj på 2 vuxna och 3 barn. Vi har 3 hundar. Vår fjärde fick vi tyvärr avliva i december. Så alltså bara några månader tillbaka hade vi 4hundar.
Jag har aldrig gått ut med mina valpar på nätterna om de inte varit sjuka på nå vis. Så jag förstår inte människor som alltid ska få det att låta som att hund är det svåraste jobbet man kan skaffa sig, precis som dom är något speciellt som har/klarar av hund.

Så himla roligt att det funkar så bra för er familj.

All lycka till i framtiden med ❤️

6 år sedan

Å vad roligt att höra, jag blir varm av din berättelse, Våran Arvid är 23 veckor och är helt underbar , Grattis

Josefine
6 år sedan

Hej! åh men så underbart söt!!
Ett tips som vi använde när vår hund var liten valp och ville bita på saker är att blanda lite vatten och hälla i svartpeppar och pensla detta på de saker som dom gärna vill bita på. Det kommer då att smaka äckligt och dom kommer då inte längre vilja bita på dessa saker länge.

jennysmatblogg
Reply to  Josefine
6 år sedan

Haha… Bra tips.
Tack!

Hanna
6 år sedan

Golden är en sån fantastisk och fin ras <3 mina föräldrar var tvugna att avliva vår gamla luns för två år sedan och saknar honom fortfarande förskräckligt mycket. Han blev 12 år och var oförskämt frisk i sina hundår. Världens snällaste hund! Viftade på svansen vem det än var som kom.. så en helt värdelös vakthund med andra ord 😉

Marina
Reply to  Hanna
6 år sedan

Å vad jag känner igen det du skriver! Vi fick ta bort vår älskade, älskade Ville för 10 år sedan och jag saknar honom än :,( Men för två år sedan skaffade jag och min sambo vår otroligt älskade Goldenpojke som är vår bästa, bästa vän idag. Han är så älskad och förgyller vårt liv så oerhört mycket 💞💞💞💞

Nästa inlägg

VECKOMATSEDEL

15
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x