DAIMTÅRTA MED SEG MANDELBOTTEN

 

Oj vad solen skiner idag. Härligt med vårvärme!
Ska snart packa ut barn och hundar i bilen sen styr vi kosan till sjön för att grilla lite korv.
Till er som letar smarrig efterrätt till helgen så kommer den här daimtårtan.

Det här behöver du:
3 äggvitor
1 1/2 dl strösocker
3 1/2 dl mandelmjöl

Glassfyllningen:
3 äggulor
1/2 dl strösocker
3 dl vispgrädde
30-40 gram maränger
3 dubbel-daim

Topping :
1 dl nutella + daim

Gör så här: 

Sätt ugnen på 175 grader. 
Vispa äggvitor och socker länge ( så att du kan vända skålen upp och ner och smeten inte rinner ut )  När smeten är tjock vänder du ner mandelmjölet och rör tills du har en slät smet. Vänd sedan över detta i en smord & bröad form. Och ställ in i ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut och låt svalna helt. Sedan börjar du med glassfyllningen.  Hacka daimen smått. Vispa grädden fluffig, tills den bildar toppar. Visa ägg och socker poröst och vänd ner grädden i äggsmeten.Rör sist ner daimen & marängerna som du krossar lätt, och fyll sedan mandelbotten med glassfyllningen.
Frys in i minst 5 timmar innan servering. Precis innan servering breder du ut nutella och toppar med daim.
Låt stå framme 10-15 minuter innan servering.

Smaklig fika!

2

3 responses to “DAIMTÅRTA MED SEG MANDELBOTTEN

  1. Sandra skriver:

    Att grilla korv vid en sjö låter otroligt mysigt! Hoppas det blåste mindre hos er än vad det gjorde här hos oss idag för vi blåste nästan bort 🙂
    Daimtårtan ser för övrigt helt fantastisk ut!!

    /Sandra http://kojatillslott.se

  2. Gud va god tårtan låter! Önskar att jag hade en ugn nu så jag kunde testa receptet, får spara det tills vi flyttat till ett nytt hem ♡

  3. Jess skriver:

    Hjälp! Ska denna i en form med avtagbar botten eller i typ pajform?!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *