Visum till Ryssland


Bilden lånad av expressen

 

Godkväll i stugorna,
Precis som många andra kvällar sitter jag och surfar runt bland olika reseforum och läser om olika länder, religioner och kulturer. Det är väldigt spännande, även tro & religon trots då jag inte anser mig som särskilt troende. Men geografi, religion och historia har alltid varit mina favoritämnen i skolan. I allafall så upptäckte jag att det var väldigt många som upplevde det svårt och ”meckigt” att söka visum till Ryssland. Är det så himla svårt? Eller går det att göra smidigt. Jag har säkert flera resvana följare här som kan berätta hur man smidigast ansöker och hur man går tillväga.  Tar tacksam emot tips då jag och sönerna funderar på att resa dit i höst.

Tack på förhand.

0
Prenumerera
Notis om

9 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Mårbacka
6 år sedan

När jag reste till Ryssland och Mongoliet för några år sedan fixade http://www.basinternational.se det.
Skickade passet till dem (jag bor i Växjö) och de skötte allt och fick passet hemskickat med alla papper och stämplar klara och godkända.

jennysmatblogg
Reply to  Mårbacka
6 år sedan

Kan det varit för att du bokade resan med dem? Jag vill väldigt gärna åka den transibiriska järnvägen också . Men denna gången är det bara moskva som vi planerat. Tack för feedback! 🙂

Mårbacka
Reply to  jennysmatblogg
6 år sedan

Absolut, jag bokade flyg och tåg vis den, men jag uppfattade stt de kunde hjälpa till med bara visum också.

Julia
6 år sedan

Min pojkvän är från Ryssland och vad jag vet behöver man ha en inbjudan och det kan hotellet fixa som skickar det till en och så tar man med sig inbjudan när man ansöker om visumet. dock måste man ju i princip boka hotellet innan man ansöker/får visum.

Anne-Li
6 år sedan

Är det just till Moskva ni vill åka?
Annars kan man kryssa till St Petersburg och då får man ett ”dagsvisum”.

Annelie
6 år sedan

Åker du inte på en gruppresa är det lite komplicerat. Cometconsular.com kan hjälpa dig.

Petra
6 år sedan

Vår familj älskar att resa precis som er! I sommar åker vi (6 pers) till St Petersburg och sedan tåg till Moskva. Vi bokar alltid allt själva. Vi betalar den som hyr ut lägenheten i Moskva för att få en inbjudansom vi sedan använder för Viisa, se anvisningar https://fredriksresor.wordpress.com/2014/03/19/hur-man-soker-ryskt-turistvisum/ . Kan för övrigt tipsa om Panama, Costa Rica som vi varit i. Nicaragua ingick också i resan, men var lite mindre sevärt…

Malin
6 år sedan

Jag har sökt visum två gånger och det var inget särskilt med det. Vi gick in på ryska konsulatet och bara fyllde i papper. Inget svårt alls och jag upplevde dem som hjälpsamma. Men kanske svårare om man bor så man måste skicka.

jennysmatblogg
Reply to  Malin
6 år sedan

Tack för svar.
Ja, så har jag förstått det, att det är ganska krångligt att skicka.

Nästa inlägg

Thai-lax med nudelsallad

9
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x