Helsingfors

Hej igen,

Här kommer en liten bild på påskbuketten som fortfarande står sig fin. Jag och Charlie har precis varit ute och koppeltränat lite här på gatan, hon gillar det inte… Men jag mutar med godis och hoppas det går bättre och bättre för varje gång. Melvin är på simhallen med några kompisar så snart ska de hämtas upp, och innan dess tänkte jag även handla rekvisita till morgondagens jobb. Ett samarbete som ska stylas, fotas och göras klart för att skickas iväg som utkast. Ett jätteroligt sådant, och tror det kommer bli jättebra.  På fredag pyser jag & Nomi iväg och blir borta till söndag, turen går till Helsingfors där vi kommer ha en 7-8 timmar.

Vad får vi inte missa där? Tips på fik, lunch eller sevärdheter där? 

0
Prenumerera
Notis om

13 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
6 år sedan

Vilka vackra rosor!
Så mysigt att åka iväg och få lite tid med bara ett barn, jag kan tänka mig att hon uppskattar det mycket. Helsingfors har jag varit i en gång men det var så längesen så jag minns i princip ingenting tyvärr.

/Sandra http://kojatillslott.se

jennysmatblogg
Reply to  Sandra
6 år sedan

Visst är de fina 🙂
Ja det ska bli jätteroligt.

Jennie
6 år sedan

Absolut saluhallen som ligger mitt i centrum så mysigt och massor av goda ting

jennysmatblogg
Reply to  Jennie
6 år sedan

Tack för tips <3

Nilla
Reply to  jennysmatblogg
6 år sedan

My hometown:) besök gärna saluhallen, salutorget, fiket Kapelli längst ner mot hamnen på Esplanaden eller Fazers cafe på Glogatan. Dessutom alla designaffärer längs Esplanaden och varuhuset Stockman förstås. Domkyrkan och Sibeliusmonumentet kanske ni också kan hinna med.

jennysmatblogg
Reply to  Nilla
6 år sedan

Tack snälla för tips 🙂

Susanna
6 år sedan

Åh, mitt fina Helsingfors! Löyly får ni inte missa! Coolaste citybastun vid havet, och har ni inte tid att basta så ät lunch där. Fika på anrika Fazer. Shoppa på Stockmann. Kulturella kan ni vara i Domkyrkan precis vid Salutorget. Hoppas Helsingfors visar sig från sin bästa sida!

jennysmatblogg
Reply to  Susanna
6 år sedan

Tack 🙂

Salme
6 år sedan

Hej Jenny, sorry, have to response you in English since my Swedish is not so great 🙂 But Helsinki is also my home town, so… I assume you come by cruise ship (Viking eller Silja?) so you arrive almost straight into the city center. There’s really cool outside swimming area called Allas Sea Pool right next to Kauppatori and cruise ships. You should try to swim outside, have sauna and drink, the pools are heated! (except one 🙂 In Kauppahalli (Saluhallen) you can have nice really lunch or stroll on the Södra Esplanaden, where there’s a really good sushi buffet for a really nice price (Kita) or really popular lunch buffet (Pompier) where you might have to wait to get in. On Södra Esplanaden there’s a lot of other good and popular restaurants as well, as Bronda (modern mediterraenan) and Säm (cross-Asian). So you don’t have to go too far! For coffee Fazer is really traditional place but if you’re into more modern feeling, go across the street and there’s Paulig Kulma. And don’t forget to check all the small shops in Kiseleff’s Bazaar, right across the Domkyrka. And there’s also a really nice place for coffee, cafe Engel. All essential shopping you can find on Alexandersgatan and on Esplanaden. Hope you can find some of these useful and hope you’ll enjoy your day in Helsinki!

jennysmatblogg
Reply to  Salme
6 år sedan

Thank U 🙂

Viola
6 år sedan

Älskar Helsingfors och så som så många redan skrivit om så Saluhallen, den ligger en kort promenad från när ni kliver av båten och går mot centrum. På andra sidan från Saluhallen, så ligger torget – där finns det mesta att köpa och på andra sidan vägen igen (ett kvarter med fina hus )så ligger Domkyrkan med dessa pampiga trapp. Sen fika på Stockmanns och många fina, lite mer exklusiva affärer där man fönstershoppar billigt 😉 Överhuvudtaget väldigt gåvänligt i Helsingfors och jag som älskar att titta på gamla hus, kan inte se mig mätt i den staden 🙂 Njut och sen, lite fler valpbilder skadar inte 😉

jennysmatblogg
Reply to  Viola
6 år sedan

Tack snälla 🙂 Saluhallen får det minsann bli.
kram

Maria
6 år sedan

Tempelplatsens kyrka, väldigt speciell kyrka insprängd i berget. Mitt helsingforstips, väldigt unik plats! Ha en fin resa!

Nästa inlägg

Dagens lunch

13
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x