PÅSKTÅRTA

 Hej hej,
Vi vaknade upp till massa snö idag… Kallt och trist tycker vi, men Charlie älskar snön.  I kväll ska vi iväg till barnens farmor & farfar på påskmiddag. Gott & mysigt. Vi skulle stå för efterrätten, och det blev en busenkel påsktårta. Vi gjorde bara en kladdkaka som vi dekorerade. Tipselitips för er som gillar snabba efterrätter.   Det här behöver du: :
Form cirka 22-24 cm
4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 nypa med flingsalt

Gör din chokladiga kladdkaka så här: 
Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter ( jag hade min ganska exakt i 25 min. ) . Den ska fortfarande vara lite lös i mitten. Ta ut den från ugnen och förvara svalt i kylskåp i minst 4 timmar eller gärna över natten. Dekorera den sedan med påskkycklingar, påskharar och färgglada ägg. För att dekorationen ska sitta bättre smälte jag 200 gram choklad med 1/2 dl grädde och fördelade ut över tårtan innan jag placerade ut allt.

0
Prenumerera
Notis om

3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jonna
5 år sedan

Hej Jenny!
Tror du man kan göra ”kärleksmums” toppingen ovanpå kakan och låta kaninen samt äggen stelna i den?

jennysmatblogg
Reply to  Jonna
5 år sedan

Oja, visst kan du. Jag har ett recept på kärleksmumskladdkaka på bloggen. Sök i sökrutan 💗

Jonna
Reply to  jennysmatblogg
5 år sedan

Tack för snabbt svar <3 Hoppas ni får en fin påsk! 🙂

Nästa inlägg

AGRIA HUNDFÖRSÄKRING

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x