OREOBOLLAR

Istället för vanliga chokladbollar kan man lyxa till det och göra dessa chokladdoppade oreobollarna.
Alla som jag bjudit dem på har frågat efter receptet, det är bästa betyget man kan få.

IMG_1143 (2) IMG_1148 (1)

 

Det här behöver du:
154 gram oreokex ( 1 förpackning )
100 gram färskost

Garnering :
200 gram vit choklad
Polkagriskross

Gör så här: 

Mixa kexen till smulor. Antingen med en mixer eller genom att lägga kakorna i en påse och gå loss med en brökavel.
Rör ihop smulorna med knappt 100 gram och forma 10-12 bollar av smeten. ( Det är kladdigt och ska va kladdigt )
Ställ i frys i 20 minuter.  Smält chokladen i micro eller över vattenbad.
Ta ut kulorna och doppa dem i choklad, låt dem rinna av innan du lägger tillbaka dem på bakplåtspappret. Strö över lite krossade polkagrisar och låt svalna.

( Funkar utmärkt att frysa)

2

3 responses to “OREOBOLLAR

  1. Fannie skriver:

    Måste bara fråga, hur sjutton chokladdoppar man dem på bästa sätt utan massa kladd o att det blir för mycket choklad på?🤔

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag brukar använda en gaffel. Och låter den överflödiga chokladen rinna det av innan jag lägger dem för att stelna

  2. Sara skriver:

    Hej! Jag funderar på att baka din moussecheesecake med mjölkchoklad å center innan resan tilll stugan nu över helgen. Är det möjligt att frysa den tror du? Tack på förhand 😊

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *