Rött eller vitt ?

Hej 

Nu tänkte jag försöka skriva om våra sista dagar Sydafrika. Jag har valt att korta ner det, annars kan jag lätt ladda upp 100-tals bilder på allt vi sett här, upplevt och lärt oss här under resan. Här kommer en härlig bild på en liten del av vårt knasiga & roliga gäng som var där. Martin & Björn som är huvudpersonerna för detta projekt saknades dock just här ….


Här är vi på väg för att rida i bergen, jag som är lite hästrädd vart ju först lite tveksam. Men åh vad roligt det var!
Vi kom upp och red i den vackra naturen, och såg solen gå ned bakom bergen. Rekommenderas varmt om ni är i krokarna.

Häst-arrangören anpassar ridningen efter kunskap, så vi valde en nybörjartur.
Snacka om att vi kände oss som coola cowboys allihopa!

Utsikten var magnifik.
Trodde såklart det skulle vara fint här, men kanske aldrig att det var så HÄR vackert. 

  I tisdags blev vi inbjudna på att närvara och lära oss hur vinet skapas på vår vingård. Så himla spännande att träffa både vinmakare, ägare och arbetare. Alla trivdes så bra i fabriken, vilket märktes. Och var stolta över sina arbeten, och sina uppgifter här. Så vi fick lära oss massor medan alla berättade vad just deras uppgift i processen var.  Detta är en del i min utbildning, att lära mig mer om mat & dryck och vad som passar med vad. 
De nyplockade druvklasorna som rensas med en maskin,
avfallet åker åt ett håll och de fina druvorna åker vidare.   Här sorters de druvor bort som kanske råkat åka med från tidigare process. Vinmakaren berättade hur just denna vingård hade bra arbetsförhållande, och avtal som gynnar sina arbetare. Det märktes när man pratade med dem alla att de trivdes bra här, vi fick hjälpa till och se hur deras arbete i fabriken gick till.


Här fick jag vara med och pressa vinet i en av tankarna. Detta skulle göras 1- 2 gånger om dagen om jag inte missminner mig. Häftigt att få vara med och skapa på detta sättet. Den lilla vingård där vi var, upplevde jag hade massa passion för sitt arbete. Jag har varit på en del större vingårdar och upplevde det mer som en massproduktion än en passion. Vi pratade tillverkning / blendning och olika smaker. Tänk var häftigt det vore att få ta fram och blenda & skapa eget vin. Faktum är att det är lite av anledningen jag är här, att få lära mig mera.


Självklart fick vi prova vinet, vi lärde oss att snurra glaset för att få in mer luft, dofta och gurgla.
Jag skulle inte påstå att jag är en expert men man lär sig nya saker hela tiden. Och nu kan jag ju skilja gott vin från äckligt vin 😉 Haha.. det är alltid något. Nej men ärligt jag tycker inte man behöver vara en vinexpert för att tycka att ett vin smakar/ doftar gott, det behöver inte vara så krångligt.


Restaurangdelen där vi ätit lunch och middag.
Så vackert med all konst. 

Förutom det röda vinet provade vi även ett av deras vita vin.

VILKET VIN FÖREDRAR DU BÄST, RÖTT ELLER VITT ? 

 

0
Prenumerera
Notis om

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Hanna
6 år sedan

Rött 🍷🍷🍷

jennysmatblogg
Reply to  Hanna
6 år sedan

Ja, jag lärde mig uppskatta rött när jag närmade 30 år. Innan dess kunde jag gilla ett glass vitt.

Hanna
6 år sedan

Eller bubbel 🥂🍾

Sara
6 år sedan

Spännande! Jag föredrar vitt vin. Kan vara gott med något glas rött vin på sommaren. Vilket föredrar du? =)

jennysmatblogg
Reply to  Sara
6 år sedan

Jag tycker också att ett glas rött är trevligt 🙂

Sarah
6 år sedan

Det tog ett tag innan jag började gilla vin. I början var det främst söta vita viner som jag gillade. Nu är jag 25 och har verkligen lärt mig att tycka om rött vin! Föredrar rött till en god middag medan jag gärna tar vitt om det är fest eller att bara träffa kompisarna över ett glas vin någonstans.

Nästa inlägg

Räkgryta med wokgrönsaker

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x