Lantbröd

 

Om du är sugen på att baka något gott på sportlovet tycker jag att du ska prova detta goda lantbröd.
Enkelt, gott och uppskattas av hela familjen. 

Det här behöver du till 1 stor limpa: 
1/2 jäst ( cirka 25 gram)
3 dl ljummen mjölk ( fingervarm )
1/2 dl sirap ( ljus eller mörk)
1 msk olivolja
1 tsk salt
4 dl vetemjöl
4 dl rågsikt

Gör din limpa så här:

Smula ner jästen i en bunke, och blanda ut med den ljumna mjölken till jästen smält. Rör ner sirap, olja, salt och mjölet lite i taget tills du får en smidig deg. Jag lät min deg jäsa i 40 minuter ( det stod inget om jäsning i orginalreceptet )
Forma degen till en limpa och strö över lite mjöl. Lägg limpan på en bakplåtsklädd ugnsplåt. Skär snygga snitt över limpan. Ställ in brödet i en kall ugn och ställ på 200 grader, så jäser brödet under tiden. Låt brödet stå i cirka 50 minuter, eller tills den fått en vacker färg. Låt sedan svalna på galler.

Serveras medan det fortfarande är ljummet.

1

7 responses to “Lantbröd

  1. Caroline skriver:

    Bearbetar du det i bakmaskin eller bara rör ihop?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Det går bra vilket som ☺️ Jag knådar gärna för hand.

  2. Madeleine skriver:

    Det ser jättegott ut!

  3. Olivia skriver:

    Älskar att läsa din blogg och den är alltid den första sidan jag går in på för att söka inspiration! Har gjort detta bröd ett flertal gånger nu sen du la ut receptet om det för ett tag sedan, och det är så himla gott!! kram

    1. jennysmatblogg skriver:

      💙

  4. Louise skriver:

    Ser jätte gott ut!! Hur länge bör man knåda degen för hand??

  5. Mimmi skriver:

    Ska brödet stå längst ner i ugnen? ☺️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *