Recept med äpplen

Gomorron gomorron, 


I går kväll vart Jonathan borta, så jag och barnen lagade lite mat tillsammans : Kyckling med ris och currysås.
Sedan skulle Jacob även och jobba och Melvin ville spela. Så det slutade med en tjejkväll för mig, Thelma & Nomi. Först såg vi på den tecknade filmen Vaiana, har ni inte sett den kan jag rekommendera. Handlingen är både fin, sorglig och rolig.  Sedan när Nomi somnat så kollade vi på Wahlgrens Värld, alltså hur kul?! Det bjuder så på sig själva, underbar serie.
Idag då? Jo jag hade tänkt att jag skulle baka innan frisörbesöket. Jag har massor med äpplen hemma, men vet inte vad jag ska göra med dem.

Jag har en hel del recept med äpplen här på bloggen, men skulle vilja prova något nytt. Så kan ni inte komma med lite tips.
Era godaste pajer, efterrätter, desserter eller rent av mellistips?

1
Prenumerera
Notis om

13 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Manuela
6 år sedan

Hej Jenny.

Här är tips på en saftig äpplekaka med mandelmassa och kanelstekta äpplen. 😊http://allagodating.se/2012/09/28/underbar-appelkaka-med-mandelmassa-och-sockerkanel-stekta-applen/

jennysmatblogg
Reply to  Manuela
6 år sedan

Mums

Anna
6 år sedan

Äppelmarmelad, äppelchutney!

Amanda
6 år sedan

Jag måste tipsa om Leilas knäckiga äppelkaka, bakar den ofta till fika. Så enkel och god (men jag brukar baka i rund form med avtagbar kant). Länk här: http://www.leila.se/knackig-appelkaka-med-rakram/recept/desserter/index1,33.htm?id=2380

jennysmatblogg
Reply to  Amanda
6 år sedan

Tack 🙂 Måste prova.

Maria Bodingh Johansson
6 år sedan

Jag brukar ibland göra en magisk god äppelsmulpaj med flingsalt. Det blir en så god brytning mellan det söta och det salta.

jennysmatblogg
Reply to  Maria Bodingh Johansson
6 år sedan

Å låter jättegott!

Sara M
6 år sedan

Äppelmarängtårta är min favorit!

Tårtbotten, äppelkanelkompott, tårtbotten, vaniljkräm, tårtbotten, täckt i italiensk maräng man bränner av!

jennysmatblogg
Reply to  Sara M
6 år sedan

Låter smarrigt

Isabelle
6 år sedan

Äpplerosor! Som potatisrosor fast med smördeg och äppelskivor. Krydda med kanel innan de åker in i ugnen. Serveras med fördel till vaniljglass 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Isabelle
6 år sedan

Ja just det, detta har jag velat prova ett tag nu :))

Anna
6 år sedan

Har du testat skånsk äppelkaka? Det är sååå gott! Finns olika recept, jag gör min med skorpmjöl, lite krossade knäckebröd och havregryn. Men originalet är med kavring. Mums!!

Carro
6 år sedan

Torka i ugnen till ”äppel-chips”. Baka mellanmålsmuffins med äpple och nötter, tjockpannkaka med äpple, äppelkräm/kompott med mjölk, fattiga riddare med stekta äppelklyftor i smör och kanel, eller klyftorna bara med vaniljkvarg och nötter till, eller en smarrig fruktsallad 🙂

Nästa inlägg

Tacos med räkor

13
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x