Recept med äpplen

Gomorron gomorron, 


I går kväll vart Jonathan borta, så jag och barnen lagade lite mat tillsammans : Kyckling med ris och currysås.
Sedan skulle Jacob även och jobba och Melvin ville spela. Så det slutade med en tjejkväll för mig, Thelma & Nomi. Först såg vi på den tecknade filmen Vaiana, har ni inte sett den kan jag rekommendera. Handlingen är både fin, sorglig och rolig.  Sedan när Nomi somnat så kollade vi på Wahlgrens Värld, alltså hur kul?! Det bjuder så på sig själva, underbar serie.
Idag då? Jo jag hade tänkt att jag skulle baka innan frisörbesöket. Jag har massor med äpplen hemma, men vet inte vad jag ska göra med dem.

Jag har en hel del recept med äpplen här på bloggen, men skulle vilja prova något nytt. Så kan ni inte komma med lite tips.
Era godaste pajer, efterrätter, desserter eller rent av mellistips?

1

13 responses to “Recept med äpplen

 1. Manuela skriver:

  Hej Jenny.

  Här är tips på en saftig äpplekaka med mandelmassa och kanelstekta äpplen. 😊http://allagodating.se/2012/09/28/underbar-appelkaka-med-mandelmassa-och-sockerkanel-stekta-applen/

  1. jennysmatblogg skriver:

   Mums

 2. Anna skriver:

  Äppelmarmelad, äppelchutney!

 3. Amanda skriver:

  Jag måste tipsa om Leilas knäckiga äppelkaka, bakar den ofta till fika. Så enkel och god (men jag brukar baka i rund form med avtagbar kant). Länk här: http://www.leila.se/knackig-appelkaka-med-rakram/recept/desserter/index1,33.htm?id=2380

  1. jennysmatblogg skriver:

   Tack 🙂 Måste prova.

 4. Maria Bodingh Johansson skriver:

  Jag brukar ibland göra en magisk god äppelsmulpaj med flingsalt. Det blir en så god brytning mellan det söta och det salta.

  1. jennysmatblogg skriver:

   Å låter jättegott!

 5. Sara M skriver:

  Äppelmarängtårta är min favorit!

  Tårtbotten, äppelkanelkompott, tårtbotten, vaniljkräm, tårtbotten, täckt i italiensk maräng man bränner av!

  1. jennysmatblogg skriver:

   Låter smarrigt

 6. Isabelle skriver:

  Äpplerosor! Som potatisrosor fast med smördeg och äppelskivor. Krydda med kanel innan de åker in i ugnen. Serveras med fördel till vaniljglass 🙂

  1. jennysmatblogg skriver:

   Ja just det, detta har jag velat prova ett tag nu :))

 7. Anna skriver:

  Har du testat skånsk äppelkaka? Det är sååå gott! Finns olika recept, jag gör min med skorpmjöl, lite krossade knäckebröd och havregryn. Men originalet är med kavring. Mums!!

 8. Carro skriver:

  Torka i ugnen till ”äppel-chips”. Baka mellanmålsmuffins med äpple och nötter, tjockpannkaka med äpple, äppelkräm/kompott med mjölk, fattiga riddare med stekta äppelklyftor i smör och kanel, eller klyftorna bara med vaniljkvarg och nötter till, eller en smarrig fruktsallad 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *