Ajvarkyckling

 

En sådan där smidig maträtt som sköter sig själv i ugnen. Ytterst lite ansträngning och smakar så gott.
Kan serveras med ris, pasta eller varför inte kokt potatis. Önskar ni ett LCHF- alternativ funkar det lika bra med kokta grönsaker till.

Det här behöver du till 4 personer:
4 kycklingfileer
salt & peppar
5 dl creme fraiche
3/4 dl stark ajvar

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader.  Lägg kycklingen i formen, salta och peppra.
Rör ihop crème fracihe och ajvar och fördela över kycklingen, skjuts in i ugnen. på cirka 30 – 40 minuter,
beroende på hur tjock kycklingen är.

2

9 responses to “Ajvarkyckling

  1. Jess skriver:

    Ett av våra favoritrecept!! Ständigt återkommande och alltid gott 🙂

  2. Delia skriver:

    Är superkänslig för starkt, går det att ersätta ajvar med nåt annat tro? 😊

    1. jennysmatblogg skriver:

      Ta mild ajvar 🙂

      1. Delia skriver:

        Ja perfekt! Tack Jenny 😃

  3. Pernilla skriver:

    Oj va gott och lätt detta lät, blir lagat ikväll för medhavd matlåda imorgon, supert!!

  4. Lina H skriver:

    Hej!
    Vilken krydda tycker du är ”bas” kryddan till ex kött och fågel? Vilka kryddor ska man satsa på för att få en bra bas i skafferiet?

    Mvh Lina

  5. Linda skriver:

    Tinad kyckling eller fryst?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Det går snabbare med tinad, men fryst fungerar också.

  6. Sofia skriver:

    Hej, vad menar du med 3/4 dl ajvar? alltså menar du 3 till 4 dl, eller 3 fjärdedelar av en dl ? hehe tack 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »