Ajvarkyckling

 

En sådan där smidig maträtt som sköter sig själv i ugnen. Ytterst lite ansträngning och smakar så gott.
Kan serveras med ris, pasta eller varför inte kokt potatis. Önskar ni ett LCHF- alternativ funkar det lika bra med kokta grönsaker till.

Det här behöver du till 4 personer:
4 kycklingfileer
salt & peppar
5 dl creme fraiche
3/4 dl stark ajvar

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader.  Lägg kycklingen i formen, salta och peppra.
Rör ihop crème fracihe och ajvar och fördela över kycklingen, skjuts in i ugnen. på cirka 30 – 40 minuter,
beroende på hur tjock kycklingen är.

0
Prenumerera
Notis om
9 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jess
3 år sedan

Ett av våra favoritrecept!! Ständigt återkommande och alltid gott 🙂

Delia
3 år sedan

Är superkänslig för starkt, går det att ersätta ajvar med nåt annat tro? 😊

jennysmatblogg
Reply to  Delia
3 år sedan

Ta mild ajvar 🙂

Delia
Reply to  jennysmatblogg
3 år sedan

Ja perfekt! Tack Jenny 😃

Pernilla
3 år sedan

Oj va gott och lätt detta lät, blir lagat ikväll för medhavd matlåda imorgon, supert!!

Lina H
3 år sedan

Hej!
Vilken krydda tycker du är ”bas” kryddan till ex kött och fågel? Vilka kryddor ska man satsa på för att få en bra bas i skafferiet?

Mvh Lina

Linda
3 år sedan

Tinad kyckling eller fryst?

jennysmatblogg
Reply to  Linda
3 år sedan

Det går snabbare med tinad, men fryst fungerar också.

Sofia
3 år sedan

Hej, vad menar du med 3/4 dl ajvar? alltså menar du 3 till 4 dl, eller 3 fjärdedelar av en dl ? hehe tack 🙂

Nästa inlägg

Polkabiskvier

9
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x