Snitt med nutella

 

Tjingeling,
Här i Kalmar snöar det utanför våra fönster, och jag har tänkt en brasa och ska börja förbereda för maten. Både ”moffa” och kusin Lova kommer hit och äter med oss. För er som har lite tid över för att baka idag så ville jag tipsa om en av mina favvokakor. Nutellasnittar, busenkla att baka och så goda att de bara smälter i munnen.

Det här behöver du till cirka 40 st Nutellasnittar:
220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Knappt 3 dl nutella

Topping: hackade rostade nötter

Gör dina nutellakakor så här:

Börja med att ta fram ett bakplåtspapper och fördela ut 3 linjer med rumsvarm nutella. Och lägg in i frysen i cirka 20 minuter, bara för att den ska bli lättare att hantera. Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela och rulla ut till 3 längder och gör en grop på längden och fyll med med den frusna nutellan.Fyll den med nutellan och arbeta ihop till tre längder. Toppa med den hackade rostade nötterna. Ställ in i mitten och grädda i cirka 10-12 minuter. Låt längderna svalna något, men inte kallna helt, innan du skär dem i snittar.

Goda att både äta kalla & ljumna.
Kan frysas

0
Prenumerera
Notis om

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Linda
6 år sedan

Hej. Läste ditt recept på nutellasnittar. Såg jättegott ut men jag förstod inte riktigt beskrivningen. När man lagt i den frysta strängen med nutella, ska man rulla ihop degen eller hur gör man för att täcka nutellan?

Nästa inlägg

Lördagsmorgon

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x