Grönsaksris med lax

Hej där, 
Gårdagens mat blev en laxrätt med snabbstekt grönsaksris.
Eller ja ris för barnen, en sallad för mig. Jag har inte riktigt lärt mig uppskatta ris.

Det här behöver du till 4 personer:
ris för 3 personer
3 dl blandade frysta grönsaker
1 finhackad rödlök
4 portioner lax
smör
wasabi & sesame- krydda

Kall sås 
2 1/2 dl turkisk yougurt
4 msk fryst dil
1 tsk salt
1/2 pressad (saften) citron

Gör så här:
Rör ihop såsen till laxen och ställ kallt. Koka riset enligt anvisningar på paketet.
Stek laxen och krydda med wasabi. När riset är klart så hettar du upp stekpannan med smör, hacka grönsaker + lök.
Fräs snabbt löken och vänd ner ris & grönsaker och stek ihop. Servera sedan med laxen, en bit citron och såsen.

Smaklig spis

2

6 responses to “Grönsaksris med lax

  1. Chatarina skriver:

    Har du provat jasmine-ris? Det är mycket godare! Ha en bra dag🤗

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jodå, jag kan äta lite när det vankas thaimat. Men det är inte min favorit…

  2. Anneli skriver:

    Jag har också svårt för ris, alla sorter… men måste man någon gång så måste man.

    1. jennysmatblogg skriver:

      Haha, ja hänger det på överlevnad så hade jag slevat i mig. Men får jag välja föredrar jag pasta eller potatis alla dagar i veckan 😉

  3. Gūlay skriver:

    Gillar du inte couscous eller bulgur? Jag brukar laga bulgur så fräs en lök i smör även lite tomatpuré, svartpeppar. 1 glas bulgur 2 glas kokhet vatten salt. Koka sakta under lock. Sen tar man vid sidan om läger en bit hushållspapper kastrullen på med locket vänta minst 5 min. Detta bulgur gäller grovkorniga bulgur.

    1. jennysmatblogg skriver:

      Ja det gillar jag 🙂 Det är något med just ris bara-
      Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »