Halloumistroganoff

 

Hej hej från huvudstaden,

Jag har precis kommit ifrån mitt lunchmöte och har nu landat på ett cafee där jag ska jobba en liten stund innan nästa möte. Flyget går hem vid 18 någongång så jag har klämt in så många jobbträffar jag bara hinner. Stockholm är väldigt vackert alltså, speciellt nu med massa vitt och snö överallt. Fast inte alls lika mycket snö som vi har hemma i Småland. Idag vill jag lyfta fram denna goda vegetariska rätt, lovar att barnen inte kommer märka någon skillnad mot vanlig korvstroganoff.
Gottgottigottgottgott….

Det här behöver du:
1 finhackad lök
smör
400 gram halloumiost ( med chilismak)
3 msk tomatpure
4 dl creme fraiche
1/2 tsk kinesisk soja
cayennepeppar
salt + peppar

Gör så här:
Hetta upp en stekpanna med smör och fräs den strimlade osten runt omkring för lite färg. Ta upp osten och fräs den finhackade löken glansig.  Vänd ner, tomatpure, crème fraiche och låt sjuda upp. Smaka av stroganoffen med kinesisk soja, cayennepeppar + salt & peppar. Lägg sist ner osten och låt allt bli genomvärmt.

Serveras genast med ris.

0
Prenumerera
Notis om

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
6 år sedan

Den ska jag laga imorgon

Delia
5 år sedan

Ungefär för hur många personer är receptet ovan till? 🙂

Nästa inlägg

Helgen som gick

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x