Fläskfilepasta

Hej där, 

Lill-lördag idag och då kanske ni kikar runt efter något lite festligare recept. Därför kommer ett smarrigt tips på fläskfilepasta.
Vi äter mindre och mindre kött hemma, det har under åren bara blivit så.  Nu äter vi mer fisk, kyckling och gärna vegetariskt. Så det känns liksom lite extra lyxigt med fläskfile.

Det här behöver du:
pasta för 4 personer
1 fläskfile
smör
2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl creme fracihe
1 1/2 msk kinesisk soja
2 msk kalvfond
1/2 röd paprika 

Serveras med festlig sallad

Gör så här: 

Koka pastan i saltat vatten. Putsa filen och skär den i strimlor. Fräs  i en stekpanna så att de får vacker färg. Man bryner lite i taget för att köttet inte ska koka. När de fått vacker färg vänd ner crème fracihe med grädde och låt allt sjuda ihop på svag värme. Blanda i fond, soja och hacka ner finhackade paprikan.
Rör runt och servera tillsammans med pastan. 

1
Prenumerera
Notis om
4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Marianne Ålstig
3 år sedan

Hej Jenny! Jag vill bara berätta för dig att jag älskar din matblogg. Det är så roligt att få ta del av alla dina fantastiska recept. Härlig inspiration och god mat. Jag är inne och tittar i stort sett varje dag! Ha en fin kväll 🙂

Glenn
3 år sedan

Inte för att man ska lära bagarns barn, men fisk och fågel är faktiskt också kött 🙂
Och jag måste bara få fråga: Vad är en festlig sallad? En som drar standup-skämt innan efterrätten?
Skämt åsido.
Såg att du skulle göra en kokbok. Kul! Lycka till med den!

Rebecka
2 år sedan

Hej, hur mycket créme freishe ska det vara? 2,5 dl? 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Rebecka
2 år sedan

Japp

Nästa inlägg

Sega Dumlekakor

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x