Städar ut julen och en liten frågestund

Hej där fina, 

Fredag idag och jag har planerat att städa ut julen här hemma, och jaga ut alla dammråttor också för den delen. Städdag it is. Sedan blir det storhandling ska fylla på kyl och frys, för det ska provas nya recept hela helgen. Det bästa med mitt jobb är ju att få vara kreativ i köket. Älskar att prova nya smaker och kombinationer, och att göra det enkelt. Sist men inte minst klämde jag in en snabbtid hos frissan i eftermiddag, måste fixa utväxten ( inte en dag för tidigt ) Får se om jag kan fixa en efterbild på det. Här har vi ju en före iallafall 🙂

Och frågestund var länge sedan så nu kör vi.
Fråga på, om allt och ingenting, jag kommer besvara frågorna allt eftersom i kommentarsfältet.

Trevlig start på helgen önskar jag dig!

 

1
Prenumerera
Notis om

51 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
6 år sedan

Vad är din största utmaning med bloggandet? 🙂 //Berith

jennysmatblogg

Jag tycker nog att det är att skriva varierande och kunna erbjuda ett större utbud där det innefattar både mat, resor , inredning , renovering och lite familjeliv.

Katrin
6 år sedan

Hej och välkommen hem! Ni verkar ha haft en härlig resa 🙂
Tänkte fråga om era hus, har funderat på var ni bor egentligen 🙂 Är ert nya mer ett sommarhus så ni kommer ha bägge eller ska ni flytts ut till det nya på heltid?
Ha en bra dag!

jennysmatblogg
Reply to  Katrin
6 år sedan

Hej Katrin 🙂
Jag förstår att det är lite svårt att förstå för just nu lever vi med två stora hus. Vi bor i Växjö, även om vi ofta åker till Kalmar på lov och helger.
Vi planerar att flytta till Kalmar, så småningom om men har inte bestämt om det blir i år, nästa år eller året efter. Det hänger lite på skolor och sådant också.
Kram kram

Karin
6 år sedan

Tack för många inspirerande recept! Hur löser ni det med skolan när ni reser när det inte är lov?

jennysmatblogg
Reply to  Karin
6 år sedan

Vi försöker att resa på bara loven. Denna gången blev det några dagar på skoldagarna och då ansökte vi om ledigt till rektorn och fick beviljat innan resan. 🙂

Ida Edman
6 år sedan

Hej Jenny.
Vill börja med att tacka för en bra och inspirerande blogg.
Var så kul att se era bilder från Karibien.
Snart är det min tur att åka med Harmony of the seas, samma rutt.
Tänkte höra med dig om det är något på båten man absolut inte ska missa?
Hur långt innan klev ni på båten på avresedagen?
Vilka stränder åkte ni till i St. Maarten och Puerto rico? Kan du rekommendera dem?
Och finns det matställen vid dem?

Ber om ursäkt för så många frågor 🙂

Ta hand om dig
/ Ida

jennysmatblogg
Reply to  Ida Edman
6 år sedan

Hej ☺️ Vilken fantastisk resa ni har framför er!
Vi klev på båten runt lunch. Vi åkte båt i fem minuter till den närmaste stranden på st Martin. Detta behöver si inte boka i förväg, det gör du när du kliver av.
I Puerto Rico tog vi en taxi och bad honom köra oss till finaste stranden. ; kolla inläggen så står det vad den stranden hette, kommer inte riktigt ihåg) Det tog tjugominuter att åka.
Det finns gott om matställen!

Allt gott
// Jenny

Li
6 år sedan

Hej!
Har du alltid velat ha fyra barn? Eller hur kommer det sig att det blev just fyra?☺ Har ni alltid gjort långresor med barnen? Annars undrar jag i vilka åldrar de var när ni började ge er iväg på sånt?

jennysmatblogg
Reply to  Li
6 år sedan

Jag vet inte varför det blev just fyra barn. Men det är precis lagom ?
Vi har alltid rest mycket, både långresor, kortare weekends och bilsemestrar vi gillar att se nya ställen. Barnen har varit från en månad – ett halvår när de reste första gången.
Men visst är det enklare att resa ju äldre de blir ☺️

AnneE
6 år sedan

Hej!
Jag tänker på det här med resandet. Jag uppskattar att läsa om era resor och vad ni gör, mycket! Jag och min familj gillar också att vara ute på äventyr. Vi har varit utomlands en del men långt ifrån i den omfattning ni har. Något som stör mig är dock när andra människor ifrågasätter våra val och kommenterar att det är då konstigt att vi har råd att resa så där…för mig är det viktigt att prioritera att kunna åka utomlands med man och med barnen nu medan de vill åka med oss. Men tydligen är det upprörande för vissa (vänner, arbetskamrater men även t o m andra släktingar). ”Men ska ni åka iväg i år igeeen?” hörde jag senast häromdagen. ”Ni var ju utomlands i fjol, så mycket kan man väl inte åka!” ”Har ni blivit miljonärer”? Märker du av sånt också? Vi lever i övrigt rätt sparsamt men det spelar ingen roll. Jag är trött på att bli ifrågasatt för detta och försöker förklara, men möts ändå av denna typ av repliker…försöker strunta i det men märker att jag vacklar ibland om vi gör rätt som lägger stor del av vårt sparande på resor. Hur resonerar du kring denna ”avundsjuka” eller missunnsamhet, vet inte riktigt vad det handlar om…
Er senaste resa verkar helt fantastisk! Själv åker jag till Lanzarote i mars, inte lika flashigt men ändå! Det ger fina minnen.
/AnneE

jennysmatblogg
Reply to  AnneE
6 år sedan

Hej Anne,
Tack för din kommentar. Vad härligt att ni ska åka till Lanzarote. Där har jag faktiskt inte varit än 😉 Berätta gärna vad som finns att se och uppleva där. Och hoppas ni får en fantastiskt resa.

Vad tråkigt att du får sådana kommentarer, och visst kan det hända att jag också får sådana ibland.
Men mina vänner och familj är uppriktigt glada för vår skull, att vi har den möjligheten just nu. Vi arbetar hårt och sparar så mycket vi kan. Är det något jag är duktig på så är det att hålla nere kostader och följa budget.
En del köper dyra kläder, väskor & smycken. Vi samlar på upplevelser.
Vet ju inte hur det ser ut om något år, men just nu passar vi på att upptäcka världen.

Jag hoppas du skakar av dig dessa negativa tankar och gör vad du tycker känns bäst vare det sig är en resa med familjen eller en ny soffa.
vad ni gör med er ekonomi har ingen annan med att göra en just ni. 🙂 Sen tycker jag även det är viktigt att ha en buffert, men en balansgång av upplevelser och sparande tycker jag är viktigt för vår familj.

Kramar

Annika
6 år sedan

Hej! Tack för en fin blogg med många bra recept och tips på resor. Även vi planerar för en Karibienkryssning. Om ni skulle göra om resan skulle ni ta samma rutt och finns det något ni skulle göra annorlunda eller blev det ”klockrent” rätt ? Bodde ni i Florida och vad tycker ni att man ej får missa? Tack på förhand

jennysmatblogg
Reply to  Annika
6 år sedan

Hej Annika,
Vår resa var helt fantastisk, förutom hällregnet på Haiti 😉
Tror verkligen Haiti hade blivit mitt favvoställe av dessa annars.
Jag tror inte att jag skulle göra något annat annorlunda. I florida bodde vi första veckan i Miami.
Sista veckan var vi i Key West. I florida finns massor att se så visst kan man stanna längre och besöka Orlando / Universal.
Men vi gjorde detta när vi var i L.A förra året.

Åk om ni går i de tankarna.
Kram

Tina
6 år sedan

Hej! Jag har några funderingar..
* Blir du igenkänd när du är ute bland folk? Om du blir det, hur känns det? Blir du glad om läsare kommer fram eller känns det jobbigt?
* Förstår era barn att du driver en ganska stor och känd blogg?
* Vilka bloggar läser du? (om du nu läser några?)
*Har ni några djur? Och vad gör ni i så fall av dom när ni reser?
*Har du något resmål du direkt skulle vilja avråda att åka till?
Det var allt jag kunde komma på just nu i alla fall.
Tack för en bra blogg.

jennysmatblogg
Reply to  Tina
6 år sedan

Hej hej Tina.

* Ja det kommer fram läsare rätt ofta. Speciellt när jag är utomlands eller i en annan stad.
jag blir ofta förvånad, men alltid glad. Och jag säger inte nej om ni vill ta selfie eller utbyta några ord, jag blir bara glad.
Så ser ni mig på stan, kom fram vetja !
* Vi kan skoja om det ibland, men jag tror inte att jag själv förstår hur många ni är som är härinne och läser. Får skrivkramp när jag tänker på det.
* Mina vänners och typ Blondinbellas.
* Vi har en papillon : Molly som är 8 1/2 år, mina morföräldrar är pensionärer och tar henne mer än gärna när vi reser.
Det svåra är att få hem henne bara då de gärna har kvar henne 🙂
* Jag har inget resmål som jag besökt som jag inte skulle kunna rekommendera. Inte än iallafall.

Tack för roliga frågor.
Kram

Maggan
6 år sedan

Hej! Skulle gärna göra samma resa som ni precis gjort men…. Är väldigt åksjuk! Gäller båt, bil och tåg. Flyg har funkat relativt bra. Så min fundering är hur det känns att vara ute på havet med en så stor båt?

jennysmatblogg
Reply to  Maggan
6 år sedan

Melvin och Nomi blir lätt åksjuka annars till och med på flyg.
Men nej det märktes inget alls på båten, den är så stor så det gungar ingenting.
Så åk! 🙂

Lina
6 år sedan

Hej Jenny! Undrar vid vilken ålder på barnen du tycker att det passar att åka på en kryssning i Karibien? ? jag, min man och vår son på 1 år har precis varit 1 månad i Thailand och det gick jätte bra. Vi är sugna på en kryssning men tänker om han kanske fortfarande är lite liten till nästa vinter, 2 år då, eller om man får ut mer av resan om man väntar ytterligare lite? Tänker att det kanske är mycket tider osv att passa med en 2 åring ? kram

jennysmatblogg
Reply to  Lina
6 år sedan

Det finns massor att göra för barn i 2 års åldern, lekrum och babypooler.
Är ni inte rädda för lång flygtid kan jag rekommendera att åka.
Det var jättebra.

Kram

Elin
6 år sedan

Förutom maldiverna och seychellerna, kan du lista de 5 finaste stränderna/hav du har besökt 😀

jennysmatblogg
Reply to  Elin
6 år sedan

Bahamas!! <3
Jamaica
St Martin
Haiti
Florida
( + övärlden utanför Krabi - alltså Thailand )

Nathalie Alsalman Eriksson
6 år sedan

Hej! Jag är en trogen bloggläsare av din underbara blogg och även en tvåbarnsmamma. Men jag undrar, hur har du energin till allting du gör hela tiden? Ja menar, vad har ni för rutiner eller vad har du för rutiner i dagarna o veckorna, Hr du tid för dig själv eller så? Med tanke på att du har 4 barn oxå, hur får du allting att gå ihop med tanke på att du har en så stor blogg och jobb plus familj? Jag blir inspirerad av dig du är så stark ? Bara förstår inte var du har all energi? Haha??

Btw så ällskar jag din blogg den är bäst. Rekommenderar alltid dina recept till mina vänner!
Jag driver även en egen blogg men har inte energin just nu?

jennysmatblogg
Reply to  Nathalie Alsalman Eriksson
6 år sedan

Hej fina!
Vad roligt att du gillar bloggen.
Jag kan förstå att folk tror att jag måste vara ett energiknippe som fixar, plockar, städar, renoverar, reser och lagar mat dagarna långa.
Men det är så liten del ni ser här på bloggen, jag har också ”trött-dagar”, dåliga dagar, noll energi och barnen som kivas eller är osams.
Bloggen är bara ”det bästa av mig”, precis som för alla andra på instagram / blogg.

Vi har nog vardagliga rutiner som de flesta familjer. Vi går upp klockan sju, sedan är det skola / jobb.
Mellis, fritidsaktiviteter, middag, läxläsning… Typ så. 🙂
Jag önskar att jag gav mig själv mer egentid, men jag är dålig på det.

Kram

Johanna
6 år sedan

Hej!
Jag undrar om du kan rekommendera Mauritius ?
En familj med två barn, 15 och 10 år. Funderar att åka på höstlov eller Jul. För och nackdelar med resemålet?
??
Nyss hemkomna från Thailand 2 veckor. Planerar nästa resa…
Johanna

jennysmatblogg
Reply to  Johanna
6 år sedan

Aldrig varit där. Men det jag googlat på och sett är helt fantastiskt.
Åk säger jag 🙂

Johanna
Reply to  jennysmatblogg
6 år sedan

Aha… trodde ni varit på Mauritius …. måste blandat ihop..??

Ulf
Reply to  Johanna
6 år sedan

Vi har precis varit på Mauritius och om man jämför Mauritius med Karibien så är Karibien med dess stränder flera tusen gånger finare! Allt annat (maten, sevärdheterna, kulturen, shoppingen, klimatet) är också mycket bättre i Karibien tyckte vi så satsa på Karibien istället är vårt tips. Vill ni ändå åka så satsa på Le Morne för där är finast stränder och bäst mat.

jennysmatblogg
Reply to  Ulf
6 år sedan

Ja, hela Karibien är magiskt vackert! 🙂

Carina
6 år sedan

Älskar att ”följa” med på era resor. Får sådan inspiration . Vi var i LA 2016 & längtar ständigt tillbaka,dock lite smått sugen på florida nu. Om du bara fick välja 1 av dessa resor igen vilket ställe åker Du allra helst tillbaka till? Kram

jennysmatblogg
Reply to  Carina
6 år sedan

Alltså USA är det häftigaste mest händelserika land jag besökt.
Men Maldiverna är det vackraste. Kan man kombinera dessa två? 😀

Kram

anna
6 år sedan

du har så fin hårfärg
vilka färger har du?

jennysmatblogg
Reply to  anna
6 år sedan

Tack gulle,
Jag vet inte exakt, min frisör är duktig på färger.
Nu håller vi på att tona ner mitt hår från väldigt solblekt till mörkblont.
Men det kommer att ta några frisörbesök.
Kram

Jessica
6 år sedan

Vart går nästa resa? 😉 Är du och din man alltid överens om resmål eller får ni diskutera mycket och kompromissa? 🙂
Märkte nu att dem två äldsta inte var med i USA eller i somras när ni reste till Bosnien, frågar ni dem om dem vill åka med eller vill dem inte följa med?
Obs hyfsat privat fråga: När ni reser med alla barnen, betalar ni tillsammans då eller betalar du för dina två äldsta barn eller hur löser ni det?
En grym res och matblogg!

jennysmatblogg
Reply to  Jessica
6 år sedan

Hej Jessica

Nästa resa är under planering, men jag skriver mer om det när det närmar sig 🙂
Nej vi är inte alltid helt överens, så vi kompromissar om resmålen.
Det stämmer att denna resan till USA var inte alla barnen med och det var därför att de skulle fira jul med sin pappa dagarna efter jul.
Sedan hade Jacob uppskrivning samt uppkörning och han klarade det. 😀 Så denna gången passade de inte. Annars tycker Jacob att USA är vårt häftigaste resmål hittills.

Och när vi reste till Bosnien en weekend så ville de inte följa med.
Men ja, vi frågar dem såklart. De flesta gånger vill de med. 🙂
Jag har fått denna fråga innan, och förstår att det kan vara olika i alla familjer.
Men vi har alltid haft gemensam ekonomi, och det har alltid varit självklart att vi betala för hela familjen.

Kram

marie
6 år sedan

Tack för den bästa matbloggen!! Det här kanske inte är en helt okej fråga i landet Sverige men jag måste ändå erkänna att jag är så sjukt nyfiken på vad en stor bloggare som du tjänar i månaden? Förstår att det kan variera från månad till månad men om du skulle kunna tänka dig att svara på frågan, ungefär i snittlön per månad? Hur ofta kommer det paket/post/leverans med saker i veckan till dig som du inte ”förbeställt” utan som företag skickar till dig? Nyfiken på allt bakom kulisserna på en sån här stor blogg 🙂

Ha en fin helg. Kram

jennysmatblogg
Reply to  marie
6 år sedan

Hej Marie,
Tack, vad glad jag blir att du gillar bloggen. 🙂
Ja, jag kan förstå din nyfikenhet…. Och jag tycker att jag tjänar bra.
Men eftersom jag inte pratar min lön med varken vänner eller barnen så känns det lite olustigt att skriva ut det här.
Det är klart offentliga uppgifter, om man orkar söka på nätet.
Jag väljer att tacka nej till pressutskick, annars hade jag drunknat i dem.
Utan jag köper själv de nyheter jag är nyfiken på 🙂

Trevlig helg
Kram

Johanna
6 år sedan

Om du skulle rekommendera ett varmt resemål för en familj över jullovet, vilket skulle det vara?
Alltså sol, vita stränder, snorkling osv.
Maldiverna verkar så vackert men mer för par va!? Eller åkte ni dit hela familjen?
Hade ni varit till Mexico? Kan det vara något?!
Tack för att du svarar på frågor här i spalten.??

jennysmatblogg
Reply to  Johanna
6 år sedan

maldiverna är väldigt lungt, och det finns inte så mkt mer att göra än att sola, äta och bada.
Har ni varit i Thailand? Annars är det väldigt enkelt land att resa i, god mat, fina stränder bra snorkling och massa utflykter man kan boka.

Nina
6 år sedan

Hej! Tack för en inspirerande och trevlig blogg!
Lite nyfiken på vad du tidigare arbetat med? Och vad arbetar du nu med? Eller är detta (matlagningen, bloggen) ditt jobb? Vad jag förstått så är du inte alls utbildad inom matlagning utan det är ditt intresse, om jag inte är helt ute och cyklar ?

Trevlig helg! Kram Nina

jennysmatblogg
Reply to  Nina
6 år sedan

Jag driver ett aktiebolag där bloggen är en del av mitt företag tillsammans med bokutgivning, shop, app, matreportage mm.

Jag skulle nog säja att jag gick från att vara hemmafru till att driva eget. 🙂
Jag har ingen utbildning, bara intresserad av att laga och äta mat ☺️

Gülay
6 år sedan

Jenny har din familj polsk påbrå? Din eller din mans sida? Sedan undrar jag du sa att ni lägger inte ut till märkes kläder utan vill resa istället vilket jag förstår. Men dagens barn blir ju så påverkade av varandra,de vill också ha samma märkeskläder som sina kompisar. Är det inte så med dina yngre barn?
Tex jag ger ett ex av mitt eget liv jag uppfostrade två tjejer ensam aldrig några märkeskläder här inte. Nu jobbar bägge två och köper vad dem vill. Min systerdotter 12 år tex går alltid med det senaste modet,det senaste mobilen osv. Hörde att man kan bli mobbad om man inte hänger med osv. Vad tycker du om det att barnen vill ha det senaste osv?

Tack för den underbara blogg och hoppas att du är med oss många år till

jennysmatblogg
Reply to  Gülay
6 år sedan

Inte vad jag vet 🙂 efternamnet Warsen är ett ”påhittat” namn på min mans sida. En ihopslagningen av två vanligare typiska svenska efternamn vill jag minnas.

För mig är inte märket viktigt. Jag handlar helst på Hm eller Gina Tricot. Men visst har barnen vissa märken som de tycker är coolare än andra, då får man önska sig det vid jul eller födelsedagar. Eller spara sin månadspeng. Och det rör sig kanske om en tröja eller ett par speciella skor, det är ju inte en hel garderob av märkeskläder de önskar sig.☺️

Tyvärr finns mobbing överallt. Speciellt på nätet.

Sara M
6 år sedan

Tack för ett jättetrevlig blogg! Jag blir väldigt inspirerad av dina bakrecept speciellt, och att följa med på era resor via sociala medier är riktigt roligt!
Som jag har förstått det så har Thelma och Jacob samma pappa och Nomi och Melvin samma pappa. Hur gamla var Jacob och Thelma när ni skiljde er och hurdan är din relation till deras pappa (din exmake då?)?

jennysmatblogg
Reply to  Sara M
6 år sedan

Hej,
Ja det stämmer 🙂 Jacob & Thelma var små när vi skilde oss. Men den var en ”lycklig skilsmässa” och vi har alltid haft en god relation.
Vi ringer och pratas vi nån i veckan, vi går på alla föräldrarmöten ihop, har konfirmations/kalas och student-firande ihop för ”hela släkten”. Vi är goda vänner, och jag tycker att han är klok som en bok och respekterar honom mycket.

8 månader efter vår skilsmässan träffade jag Jonathan i mataffären 🙂

Jag har de finaste papporna till mina barn,
skulle något hända mig så vet jag att de finns där till 100 % för barnen.

Madde L
6 år sedan

Först vill jag bara säga att jag gillar din blogg väldigt mycket! 🙂 Sen tänkte jag fråga var spegeln på bilden är köpt? Jättefin! Letar spegel till hallen hemma 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Madde L
6 år sedan

Den är från Mio 🙂

Natalie
6 år sedan

Jag och min familj håller på att planera en resa till Kina, Hongkong, Macau och kanske Taiwan. Jag undrar lite om Hong kong och om vilka hotell ni bodde på? Hur gjorde ni med båten till Macau, är det enkelt att köpa biljetter på plats vid hamnen där den går eller ska man förboka? Victoria peak, kan man åka taxi hela vägen upp eller hur tog ni er upp? Lite småfrågor 😀

jennysmatblogg
Reply to  Natalie
6 år sedan

ÅÅ vilken resa ni har framför er.
Jag tror att det står eller syns på bilderna i inläggen ( tog ofta kort på hotellen) var vi bodde. Kommer inte ihåg på rak arm.
Båten bokade vi på plats. Det går en varje timma, så det är inget som behöver förbokas.

Vi bokade taxi till ”Victoria Peak” – men taxichauffören släppte av oss vid tågbanan, man åker det upp till utsiktsplatsen.
Väldigt coolt :-))

Trevlig resa.

Sara M
6 år sedan

Hej igen Jenny och tack för svar! Jag kom på en till fråga :). Hur ser er familj ut? Jag syftar på dig och din make, om ni har föräldrar, mor-och farföräldrar, kusiner, syskon och om syskonen i så fall har barn och så. Tack för alla svar! 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Sara M
6 år sedan

Oj… då ska vi försöka reda ut detta, ser att det är min släkt som är störst.
Men Jonathan har även massa kusiner, farbröder och sådant… Iallafall då börjar vi.

Jonathan har sin mamma och pappa i kalmar. Sen har han 2 bröder Kim & Kevin ( de har inga barn än)
Jag har min mamma & hennes man Lars-Ola, min pappa dog tyvärr väldigt ung i cancer.
Min mormor Anita & Morfar Torsten.
Mina syskon: Linda (i himlen ) fick 2 barn – Philip & Fanny
Syster Mona: har 2 barn : Alicia och Elias
Syster Daries 3 barn + (1 Herman i himlen ) Nea, Lova & Milia
Syster Johanna som är lika gammal som Thelma….

Nästa inlägg

Gryta med torsk & lax

51
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x