Sötpotatis & Kasslergratäng

Nu i Januari är det den fattigaste månaden på hela året.
Det är sedan länge, så det är nu man verkligen ska passa på att ta kylskåpstömningen till andra nivåer.
Man har faktiskt mycket mer mat än vad man tror hemma. Och prova även på mer vegetariska alternativ.
Denna gratängen är minst lika god utan kassler.

En gratäng för 2 personer
1 sötpotatis
1/2 riven lök
2 1/2- 3 dl vispgrädde
50 gram kassler
1/2 msk gul curry
riven mozzarella ( 3-4 bollar )
salt & peppar

Gör så här: 
Ställ ugnen på 225 grader.
Skala och skiva sötpotatisen tunt. Blanda ner den gula curryn, salt & peppar i grädden. Strimla kasslern tunt. Och varva nu allt alla ingredienser och toppa sist med mozzarella. ( Fyll även på med så mycket grädden att det täcker sötpotatisen )  och skjuts in i  ugnen i cirka 30-40 minuter, tills sötpotatisen är mjuk.

Servera genast.

0
Prenumerera
Notis om

9 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Christina
6 år sedan

Det där att januari är årets fattigaste månad har jag aldrig förstått. Jag är ingen höginkomsttagare på något sätt men det handlar väl om att hushålla med det man har att tillgå och så är det resten av året också. Därför borde inte januari bli fattigare än någon annan månad.
Tack för dina blandade inlägg på bloggen!

jennysmatblogg
Reply to  Christina
6 år sedan

Precis som du planerar jag gärna också för jul och semesterveckorna. Men jag vet att många kanske av olika anledningar inte har gjort det och därför kan det vara lite extra knapert i januari. Då vill jag tipsa om billigare middagar . ☺️☺️

Elin
Reply to  Christina
6 år sedan

Det förstår inte jag heller. Visst, kanske ungdomar som inte förstår bättre gör av med alla sina pengar på julklappar och nyårsfirande, men att vuxna människor inte kan planera sin ekonomi bättre är en skam. Att göra en budget för december är inte svårt, och det här med julklappar: har du inte råd, köp inga! Vi konsumerar alldeles för mycket som det är.

Malin
Reply to  Elin
6 år sedan

En budget behöver väl inte vara jämngrå! Jag väljer att spendera den största delen av lönen på julklappar och mat under jul och nyår och dagarna emellan när vi alla är lediga. Äter hellre billigt de sista två veckorna nu när man har vardag igen. Jag har självklart pengar till mat, men ingen lyx! Dessutom har man nu fått en paus från vardagsfavoriterna så jag är ändå rätt sugen på enkel mat. Enkelt och billigt är gott det med och lika roligt att laga! Så jag tackar för inspirationen! För jag har valt att vara ”fattig” fram till lön! 🙂

6 år sedan

Bästa matbloggen! Tack för all inspiration och så himla många bra tips på både maträtter och efterrätter. Jag gjorde bananoffepajen i glas på nyår och det blev en succé!
Blir alltid hungrig när jag kikar runt här inne. Får ju nästan sluta besöka bloggen om jag ska lyckas nå mina nyårsmål. Haha.
Hoppas att du får ett grymt bra 2018 och fortsätt som du gör.

jennysmatblogg
Reply to  Fröken F
6 år sedan

Tack vad glad jag blir.
Det värmer ska du veta.
Kram

Emma Furbring
6 år sedan

Hej,

Om man har en karl som hatar curry, vad hade du tagit för krydda istället till denna gratäng?

Mvh

jennysmatblogg
Reply to  Emma Furbring
6 år sedan

vitlök, salt & peppar?

Emma Furbring
Reply to  jennysmatblogg
6 år sedan

Ja de lät mums. Kommer bli middagen ikväll.

Nästa inlägg

Puerto Rico Karibien

9
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x