Kladdkaka med krämig center

Om du är sugen på att baka lite i helgen, men inte vill baka julgottis.
Prova då denna galet goda kladdkaka med center. Fina bilden tillhör Ulrika Pousette

Det här behöver du för att baka denna kladdiga kladdis:
Form cirka 22-24 cm
4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 nypa med flingsalt
1 rulle med center

Chokladtäcke:
200 gram mjölkchoklad
50 gram vit choklad

Gör din chokladiga kladdkaka så här: 
Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Fördela ut smeten och tryck ner en  10 – 15 ploppbitar . Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter ( jag hade min ganska exakt i 25 min. ) . Den ska fortfarande vara lite lös i mitten. Ta ut den från ugnen och förvara svalt i kylskåp i minst 4 timmar eller gärna över natten. Innan servering smälter du chokladen till toppingen.Täck kladdkakan med mjölkchokladen och ringla sedan över den vita.

Klar att servera.

1

One response to “Kladdkaka med krämig center

  1. Susanna skriver:

    Men åh här sitter man med pms och blir så sugen!! Får nog baka allt detta när det ändå är jul.
    Kram
    http://www.jagraktuppochner.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *