Ägg- & Räkcheesecake till julbordet

Detta är min absoluta favorit till både jul, midsommar och påskbuffen.

Påskmat

Det här behöver du till denna räkcheesecake :
250 gram Kavring ( eller annat mörkare bröd)
100 gram smält smör

Fyllning till räktårta : 
5 gelatinblad
400 gram phialdelphiaost
3 dl creme fraiche 34 %
1 rödlök finhackad
1 burk med röd kaviar / stenbitsrom
500 gram räkor med skal
2- 3 msk finhackad färsk dill
1 – 2 msk nypressad citronsaft
salt & peppar

Dekorera med ägg räkor dill eller lite vad du tycker passar fint.

Gör din räkcheesecake så här :
Mixa brödet i mixer – det funkade lika bra med stavmixer- smält smöret i en kastrull och blanda i brödsmulorna. Rör tills det det blir lite degigt, fördela ut i en form med avtagbara kanter ( cirka 24 cm) platta till och ställ kallt. Lägg sedan gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter. Under tiden rör du ihop creme fraiche, philadelphiaost, Finhacka löken ( en halv om det är en större lök ) och skala och hacka räkorna. Rör ner detta i creme fraiche smeten, och vänd sedan ner finhackad dill, citron och romen. Smaka av med salt & peppar.  Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag svag värme – tills alla har smält samman. Vänd ner och rör om i smeten tills de är väl blandat.  Fyll på smeten över kavringsbotten och ställ kallt i minst fem timmar eller gärna över natten.

Precis innan servering dekorera den med räkor, ägg eller vad ni tycker om.

Perfekt krämig och med massor utan smaker.

påskmat

4

11 responses to “Ägg- & Räkcheesecake till julbordet

  1. Ida skriver:

    Skulle behöva lite hjälp. Har ett paket som jag beställt från din shop. Men då min telefon lagt av så kan jag ej se sms och ej hämta ut paketet. Har fyllt i kontaktformuläret men ej fått svar behöver typ kollinr. Ordernummer e 107734148. Kram ida

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag har vidarebefordrat. Hoppas vi kan lösa det.
      Kolla mailen??

  2. Linda skriver:

    Kan jag göra denna på tors om den ska serveras på sön?
    Eller är det för tidigt?

    Med vänlig hälsning, Linda

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag hade rekommenderat att göra den kvällen innan 🙂

  3. sofie skriver:

    Den där är så gudomligt god!

  4. Petra skriver:

    Fungerar det med lätt Créme Fraiche?
    ?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Nja… Använd helst den vanliga 🙂

  5. Jenny skriver:

    Efter man kramat ur gelatinet, hur ska man smälta dom sen? I en kastrull?

  6. Jea skriver:

    Hur mycket stenbitsrom? Finns olika stora burkar.

    1. jennysmatblogg skriver:

      Den vanligaste stl tog jag 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »