Ägg- & Räkcheesecake till julbordet

Detta är min absoluta favorit till både jul, midsommar och påskbuffen.

Påskmat

Det här behöver du till denna räkcheesecake :
250 gram Kavring ( eller annat mörkare bröd)
100 gram smält smör

Fyllning till räktårta : 
5 gelatinblad
400 gram phialdelphiaost
3 dl creme fraiche 34 %
1 rödlök finhackad
1 burk med röd kaviar / stenbitsrom
500 gram räkor med skal
2- 3 msk finhackad färsk dill
1 – 2 msk nypressad citronsaft
salt & peppar

Dekorera med ägg räkor dill eller lite vad du tycker passar fint.

Gör din räkcheesecake så här :
Mixa brödet i mixer – det funkade lika bra med stavmixer- smält smöret i en kastrull och blanda i brödsmulorna. Rör tills det det blir lite degigt, fördela ut i en form med avtagbara kanter ( cirka 24 cm) platta till och ställ kallt. Lägg sedan gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter. Under tiden rör du ihop creme fraiche, philadelphiaost, Finhacka löken ( en halv om det är en större lök ) och skala och hacka räkorna. Rör ner detta i creme fraiche smeten, och vänd sedan ner finhackad dill, citron och romen. Smaka av med salt & peppar.  Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag svag värme – tills alla har smält samman. Vänd ner och rör om i smeten tills de är väl blandat.  Fyll på smeten över kavringsbotten och ställ kallt i minst fem timmar eller gärna över natten.

Precis innan servering dekorera den med räkor, ägg eller vad ni tycker om.

Perfekt krämig och med massor utan smaker.

påskmat

1
Prenumerera
Notis om
15 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ida
3 år sedan

Skulle behöva lite hjälp. Har ett paket som jag beställt från din shop. Men då min telefon lagt av så kan jag ej se sms och ej hämta ut paketet. Har fyllt i kontaktformuläret men ej fått svar behöver typ kollinr. Ordernummer e 107734148. Kram ida

jennysmatblogg
Reply to  Ida
3 år sedan

Jag har vidarebefordrat. Hoppas vi kan lösa det.
Kolla mailen??

Ida
3 år sedan

Tack

Linda
3 år sedan

Kan jag göra denna på tors om den ska serveras på sön?
Eller är det för tidigt?

Med vänlig hälsning, Linda

jennysmatblogg
Reply to  Linda
3 år sedan

Jag hade rekommenderat att göra den kvällen innan 🙂

3 år sedan

Den där är så gudomligt god!

Petra
3 år sedan

Fungerar det med lätt Créme Fraiche?
?

jennysmatblogg
Reply to  Petra
3 år sedan

Nja… Använd helst den vanliga 🙂

Jenny
2 år sedan

Efter man kramat ur gelatinet, hur ska man smälta dom sen? I en kastrull?

Ulrika
Reply to  Jenny
1 år sedan

Undrar jag med?

Mia
Reply to  Jenny
10 månader sedan

Vattenbad eller i mikro. Information finns på paketet.
Men om ”röran” är kall när gelatinet rörs i så kommer det att bli klumpar. Jag skulle rekommendera att få röran rumstempererad innan man blandar i gelatinet.

Jea
2 år sedan

Hur mycket stenbitsrom? Finns olika stora burkar.

jennysmatblogg
Reply to  Jea
2 år sedan

Den vanligaste stl tog jag 🙂

Ulrica Ljunggren
1 år sedan

Hej! Hur många personer kan man räkna med att denna räcker till? Hade tänkt ha den som förrätt på påskafton.

jennysmatblogg
Reply to  Ulrica Ljunggren
1 år sedan

Den är mäktig, så jag gissar på en 12-15 personer

Nästa inlägg

Chokladfudge med daim

15
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x