Lucia

Hej från ett vitt växjö,

Så ljuvligt vackert det är nu när det är krispigt med snö överallt. Än har det inte töat bort med andra ord. Vi tassade upp innan sju för att hinna se julkalender och ett luciatåg på tv:n. Melvins klass står för Luciatåget i skolan, så han gav sig av något tidigare än han brukar. Vi föräldrar är inbjudna i kväll och titta, ser fram emot det. Nu har det varit några år när vi inte haft luciatåg att gå på, eftersom det bara är föräldrarna + syskon till sjätteklassarna som är inbjudna.


Så här såg vårt hus ut i vinterskrud igår. 
Alla buskar och träd där snön hänger tungt. Hoppas den får stanna kvar ett tag.
Hur länge sedan var det inte vi fick ha snö på julafton ?
 
Jacob glömde visst att ställa in sin cykel i garaget.
Snart ska jag göra mig klar för skolan, idag ska jag vara med Nomi i hennes klass. Får passa på medan de fortfarande vill att man ska följa med 🙂 I eftermiddag ska vi baka Nomis saffransbullar till kvällsfikat.

Ni hittar receptet HÄR

0
Prenumerera
Notis om

7 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anna-Lena
6 år sedan

Wow så vackra bilder! Ja visst önskar man verkligen att snön får stanna över jul åtminstone! Jag har en fråga till dig som kan det här med mat: sökte bland dina recept på julköttbullar/köttbullar och ser att du brukar ha blandfärs i. Är det 50/50 du använder? Jag har alltid använt vanlig nötfärs, men så köpte jag hem ett paket blandfärs idag och det var 50 g nöt och 50 g fläsk, med fetthalt under 20 %. Undrar nu vilken färs som det blir godast köttbullar av egentligen? 🙂 Hade önskat det fanns typ 80/20, och lite rädd att det blir för fet smak med 50/50..?

jennysmatblogg
Reply to  Anna-Lena
6 år sedan

Du kan göra köttbullar på vilken färs som helst.
Jag tycker att blandfärs blir saftigast och godast. 🙂

6 år sedan

Men åhh så fina bilder, lussebullarna ser jättegoda ut =) Igår gjorde jag Veganska Toffifee – de är inte bara veganska utan hälsosammare eftersom att originalet består av raffinerat socker och smör. 23 kcal styck och perfekta att göra inför julafton som lite julfika på bordet ??❤️ Recept här: https://laila.mabra.com/halsosamma-toffifee-veganska/ STOR KRAM! ♡ ♡ ♡

Elin

Smör är inte ohälsosamt, däremot är margarin det.

Erica
Reply to  Elin
6 år sedan

Det beror helt på vilken forskning du läser. Jag tror att inget av dom är särskilt nyttiga i stora mängder.
Men om du nu ska använda något, använd det som ingen tar skada av, alltså mjölkfria alternativ.

6 år sedan

Jättefina bilder, det är så fantastiskt vackert med all snö. Och lussebullarna ser så goda ut.

http://www.sofiesdrommar.blogg.se

Sonia
6 år sedan

Går det att kalljäsa degen till saffransbullarna? Tänkte göra degen på kvällen och resten på morgonen…

Nästa inlägg

Hair Mask & Hair Serum

7
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x