Allt-i-ett-gratäng med tacosmaker

Denna gratängen är barnens favorit.
Perfekt att göra dagen efter man ätit tacos och har massa färdig tacofärs hemma.
Går såklart göra vegetarisk också om man använder sig av Qornfärs.

Det här behöver du till 6 personer :
400 gram färdigstekt och kryddad tacofärs
8-10 mellanstora potatisar
5 dl grädde
200 gram smaksatt färskost
1- 2 pressade vitlöksklyftor
salt och peppar
mozzarella

Gör så här:
Ställ ugnen på ca 200 grader. Skala och skiva potatisen. Smörj formen, som bör ha ganska höga kanter,  med smör. Rör ihop grädde med smaksatt färskost.Pressa ner vitlöken och krydda och salta.
Rör ihop potatis & gräddblandningen. Och häll upp i den smorda formen, varvat med tacofärsen.
( Gräddblandningen ska täcka potatisen ordentligt, så ev kan det behövas att hälla över lite grädde till. ) Ställ in i ugnen och grädda i ca 50 – 60 minuter , eller tills potatisen känns mjuk. När det är 20 minuter kvar av gratineringstiden, ta ut formen och riv över lite mozzarella, och ställ tillbaka i ugnen igen.
När den är färdiggratinerad, så är det bra om den kan stå en tio minuter en kvart under folie,
innan den serveras.
Smaklig måltid

1

5 responses to “Allt-i-ett-gratäng med tacosmaker

  1. Sara skriver:

    Vilken smak på färskosten?

  2. Ser jättegott ut =) Igår gjorde jag världens sötaste julfika som är perfekt att bjuda på inför julen =) Länk här: https://laila.mabra.com/jordgubbar-som-tomte-kul-julfika/

  3. Lotta skriver:

    Ser gott ut ? vilken smak på färskosten har du? Önskar dig en fortsatt trevlig helg kram ?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag hade vitlök ??
      Trevlig helg till dig oxå
      Kraaaam

  4. Ylva H skriver:

    Mumsigt, jag brukar göra något liknade men jag använder överbliven kokt potatis så kortas tillagningstiden och potatisresten blir använd. Tack för alla smarriga recept, vackra bilder och härliga och inspirerande resereportage. Trevligt med mixen av olika ämnen! ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *