Kyckling med thaismaker

I helgen provlagade vi en ny kycklingrätt,
och gillar ni thaimat så tycker jag att ni ska prova.


Vi kärnade ur chilin så den inte vart så stark, hettan sitter i kärnhuset och dess väggar.

Till 4 personer:
matolja
600 gram kycklingfile
2 msk ljus soja
3 stycken steklök ( alt. gul lök )
2 pressade vitlöksklyftor
några buketter med broccoli
1 röd paprika
2 finhackade chilifrukter
1 1/2 msk sesamolja
2 msk teriyakisås
3 msk vatten
krydda upp med sesamfrön

Gör så här: 
Strila kycklingen och lägg den i en bunke med den ljusa sojan och rör om. Klyfta löken och hetta upp en stekpanna, fräs löken i olja och tillsätt kycklingen & pressad vitlök, fräs till kycklingen är genomstekt. Vänd ner strimlad paprika & broccoli, samt hackad chili. Under tiden allt fräser ihop smakar du av med sambal oelek, sesamolja, teriyakisås, lite vatten. När du fått en fin smak så kryddar du upp allt med sesamfrön.

Serveras med ris

1
Prenumerera
Notis om
3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
3 år sedan

Det här åt vi här hemma idag 😀 stor tumme upp av min man! Så tack ?

Louise
3 år sedan

Använder du fryst broccoli som du har kokat först eller färsk? 🙂

Gunnel karlsson
3 år sedan

Hur mycket sambolek ska det vara?

Nästa inlägg

Årets första julmat

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x