Kyckling med thaismaker

I helgen provlagade vi en ny kycklingrätt,
och gillar ni thaimat så tycker jag att ni ska prova.


Vi kärnade ur chilin så den inte vart så stark, hettan sitter i kärnhuset och dess väggar.

Till 4 personer:
matolja
600 gram kycklingfile
2 msk ljus soja
3 stycken steklök ( alt. gul lök )
2 pressade vitlöksklyftor
några buketter med broccoli
1 röd paprika
2 finhackade chilifrukter
1 1/2 msk sesamolja
2 msk teriyakisås
3 msk vatten
krydda upp med sesamfrön

Gör så här: 
Strila kycklingen och lägg den i en bunke med den ljusa sojan och rör om. Klyfta löken och hetta upp en stekpanna, fräs löken i olja och tillsätt kycklingen & pressad vitlök, fräs till kycklingen är genomstekt. Vänd ner strimlad paprika & broccoli, samt hackad chili. Under tiden allt fräser ihop smakar du av med sambal oelek, sesamolja, teriyakisås, lite vatten. När du fått en fin smak så kryddar du upp allt med sesamfrön.

Serveras med ris

1

3 responses to “Kyckling med thaismaker

  1. Det här åt vi här hemma idag 😀 stor tumme upp av min man! Så tack ?

  2. Louise skriver:

    Använder du fryst broccoli som du har kokat först eller färsk? 🙂

  3. Gunnel karlsson skriver:

    Hur mycket sambolek ska det vara?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *