Trillingnötter

Fredag it is, 

Tänk vad veckorna går fort nu, för snart är det juuuul!
Jag har klickat hem lite julklappar och börjar faktiskt känna mig lite halvklar nu, det är ett par till jag ska köpa. Men sen så är känns det som jag snart är i land. Avskyr att stressa runt sista veckan, impulsköp blir sällan bra. Jag fick över lite choklad och rostade hasselnötskärnor när jag bakade julgodis här om dagen. Klart jag gjorde trillingnötter av det som var kvar.

Vill du göra egna trillingnötter gör du så här.

Trillingnötter gör du så här : 

200 gram mjölkchoklad
100 gram hasselnötskärnor

Gör så här :
Rosta nötterna på 225 grader i tio minuter, gnugga av överflödigt skal. Smält chokladen över ett vattenbad, eller i micron. Jag brukar använda en kopp/mugg för att chokladhöjden ska bli högre. Vänd ner hela påsen med hasselnötskärnor i chokladen och vänd om lite med en sked så att alla får choklad på sig. Fånga upp dem tre och tre , låt lite av överskottschokladen rinna av och lägg dem på bakplåtspapper och låt stelna. Chokladen som blir över kan du med hjälp av en gaffel eller sked ringla över godisbitarna. Gott gott !

0
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Vit kladdkaka med hallongrädde

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x