Pannkaksfrukost

Gillar ni bleka pannkakor eller dem med lite brända kanter?
Själv tillhör jag den med krispiga kanter, medan resten av familjen vill ha blekisar.

Planerar ni att ha pannkaksfrukost i helgen ? Klart ni gör!
Här kommer mitt bästa recept på vaniljpannkisar.

Detta har jag till en himlans massa pannkakor :
5 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
6 ägg
12 dl standardmjölk

Gör så här.
Jag brukar vispa ihop smeten en timme innan det är dags, så att den hinner svälla tills det är dags att grädda. Blanda mjöl, salt, vaniljsocker, i en skål- vispa ut med lite av mjölken till en slät smet. Tillsätt resten av mjölk och ägg och vispa till en slät smet.Jag har inget smör i smeten, det har jag sedan i stekpannan när jag gräddar.

Servera pannkakorna med sylt och grädde.

0
Prenumerera
Notis om

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Mia
6 år sedan

Bästa frukosten!
och självklart lite mörka med krispiga kanter.

Lydia
6 år sedan

Tunna med fin gyllene färg?
Mums!

Nästa inlägg

Schweizernötstryffel

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x