Fisksoppa till lunch

Hej hej,

Har ni bestämt er onsdagsmiddag?
Själv ska jag prova fram ett gäng nya maträtter, så hoppas att någon faller i smaken för familjen. Men något bland det goooodaste jag vet är fiskgryta. Tröttnar aldrig. Har du någon god fiskrätt som jag inte provat tipsa mig gärna!

Ibland skippar jag grädden helt i denna, gör som du vill och prova dig fram. 

Det här behöver du :
1 gul lök
1 msk olivolja
4 msk hummerfond
1 msk tomatpure
4 st morötter
2 potatisar
7 dl vatten
10 körsbärstomater
300 gram torsk & lax
1 kruka dill
(1-2 dl grädde )
salt  +lite cayenne
100 gram räkor

Serveras med en klick creme fraiche  eller aioli

Gör så här : 
Skala och hacka lök och morötter, potatisar i småbitar.
Hetta upp en kastrull och fräs morötterna + lök en liten stund , häll ner tomatpure, dill, fond och vatten. Låt sjuda i 10 minuter. Vänd då i tomaterna & Skär lagom små bitar av torsken och vänd ner, låt sjuda i 5- 7 minunter eller tills fisken är genomkokt. Och smaka av med salt och lite cayenne. Runda av med vispgrädde & låt sjuda upp. Ta bort från spisen och vänd i räkorna.

1
Något som jag inte heller tröttnar på är denna utsikten.
Så lungnande, ljuvlig och alldeles alldeles underbar.

2

8 responses to “Fisksoppa till lunch

  1. Ulrika skriver:

    Gourmetmorsan har ett recept ”Sillahallens torskrygg med bacon” Underbart gott!!!!!!

  2. Sanna skriver:

    Hur mycket grädde? 2 dl?

  3. Almeida skriver:

    Jag brukar inte vara förtjust i fisksoppor men den här såg ruskigt god ut!

    http://theclassyworks.co.uk

  4. Isabelle skriver:

    https://www.ica.se/recept/snabb-fiskgratang-med-ajvar-och-parmesankrisp-717007/

    En storfavorit härhemma! Vi har dock Västerbotten ist för parmesan och älskar när det är lite sting så har i några tsk sambal oelek också 🙂 Har bjudit brorsdottern som är sju på detta och hon gillade det också, tummen upp för mat som är både barn- och vuxenvänlig ??

  5. Jemima skriver:

    Såg så gott ut!

  6. Erika skriver:

    Här är en fisksoppa jag har knåpat ihop, verkligen värt att prova! Har inga mått på någonting men det är MYCKET av varje ingrediens, skriver ett ca mått
    1 hel fänkål
    5 tomater
    2 paprika
    En hel vitlök
    3 gul lök
    1 chili
    *allt hackas och fräses upp*
    2 liter vatten
    Fiskbuljongtärningar, tills det smakar tillräckligt
    Vitt vin
    Persilja färsk
    Timjan färsk
    Tomatpure, kanske en halv till en tub
    Saffran
    Apelsinskal+juice från en apelsin
    Citronsaft om man behöver lite syra
    Koka länge
    Potatis i bitar för matigheten
    Fisk & valfria skaldjur.
    Supergott med aioli till

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *