Dumlegömmor

Gomorron,

Startade min morgon med kaffe på sängen och datajobb.
Idag ska jag iväg på lunch med en vän, innan jag har ett spännande samarbetesmöte.

Något jag verkligen försöker bli bättre på att hinna med att träffa vänner, syskon och familj oftare. Det ger så mycket energi.  Men tiden räcker inte alltid till så mycket som jag skulle önska. Jag ringde även nyss till farbror doktorn för att boka en tid, jag har skjutit alldeles för länge på det, men nu måste det kollas upp. ( Har jag sagt att jag typ avskyr sjukhus, det är bland det värsta jag vet)  Ja denna veckan är en sådan vecka där jag försöker komma ikapp med allt, antar jag.

Till er som ska baka lite gott i helgen så har jag ett ursmaskigt tips.
Och kan det bli enklare och godare ?
Detta måste ni prova snart! 

Du behöver:
smördeg
dumle
florsocker

Gör så här: 
Ställ ugnen på 225 grader.
Skär den fyrkantiga smördegen diagonalt till trekanter.
Full med dumle och rulla ihop.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i cirka 10 minuter eller tills de fått vacker färg.
Pudra över florsocker och servera genast.

Kanske inte det nyttigaste, men så gott för själen.

0
Prenumerera
Notis om

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
6 år sedan

Ja finns det något värre än sjukhus…. Förstår dig att du drar dig för det! Nu när jag låg inne så bölade jag varje dag och längtade hem haha.
Idag ska jag laga din italienska kyckling, gör den varje gång vi har kyckling men jag lär mig aldrig receptet så det är tur det går att söka på 🙂
Ha det så bra idag
http://lotte4.blogspot.se

6 år sedan

Det där ser fantastiskt ut! Jag skulle gärna ge lite tips om hur du kan föra in kaffe i bakning, alltså kaffe av hög kvalité. Det kan bli riktigt häftigt om du använder rätt kaffe. Är det något så kan du alltid kontakta mig 🙂

Ylva
6 år sedan

Ser jättegoda ut,? hur många dumle lägger du i varje gömma?

jennysmatblogg
Reply to  Ylva
6 år sedan

Jag la en, men kan man klämma in två blir det säkert dubbelt så gott 🙂

Nästa inlägg

Prova nyheter med Smakbox

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x