Ljuvliga fredag

Så här vill jag vakna upp varje morgon! Blir så lugn ända in i själen av allt vatten och tystnaden.
Och inte gör det ont att solen skiner idag heller. 


Jag ska snart hoppa i gummistövlarna och göra nytta i trädgården samt fota för kommande jobb. Jonathan & barnen kommer så fort barnen slutat skolan, jag tror vi åker över till Öland en liten sväng. Kusinerna har nämligen disco i dag för låg och mellanstadiet. Tror inte att våra busungarna gärna missar det.

Jag ska kratta lite löv och plocka in alla krukor med vissna blommor. En liten glimt av min mini-bil som snart är dags att byta ut.

Middagen ikväll blir denna (igen) Nu har det blivit lite av en tradition att vi gör fiskgryta fredagskvällen när vi är här.
Har ni inte provat detta receptet tycker jag att ni ska göra det. Så gott!

Det här behöver du till 3-4 portioner:

2 stor gula lökar
1 stor sötpotatis
20 st körsbärstomater
1 msk olivolja
2 msk tomatpure
4 msk hummerfond
6 dl vatten
4 bitar lax
4 bitar vit fiks ( t.ex torsk )
2 dl vispgrädde
1/2 msk sambal oelek ( beroende på hur starkt du vill ha det)
1 kruka dill

Gör så här : 
Skala och skär löken smått löken. Skala sötpotatisen och tärna ner i mindre bitar. Skär även fisken i kuber.
Hetta upp en kastrull fräs löken & sötpotatisen en liten stund , häll ner tomatpure, fond och vatten. Låt sjuda upp tillsammans i 10 minuter innan du vänder ner fisken och tomaterna. Låt sjuda i 8-10 minuter under lock eller tills fisken är genomkokt. Och smaka av med dillen samt sambal oelek. Runda av med vispgrädde & låt sjuda upp.

Servera genast med gott bröd.

0
Prenumerera
Notis om
8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sanna
4 år sedan

Hej! Jag tänkte bara höra om det går att frysa in denna grytan om det blir över?
Kram

jennysmatblogg
Reply to  Sanna
4 år sedan

Det gör det 🙂

Anne
4 år sedan

Vilka härliga bilder! Ha en riktigt skön helg.

4 år sedan

Det låter gott. Jag brukar tyvärr vara lat ibland och köper en färdig liknande variant av fisksoppa som vår icaaffär gör i sitt kökl. Den här ska jag testa nästa helg. Tack för tipset

Britali
4 år sedan

Alltså den är såå god!!!! Gör den ofta och har även i lite musslor 🙂

Anne
4 år sedan

Oj vilken underbar utsikt! Tack för fina bilder och bra recept!

jennysmatblogg
Reply to  Anne
4 år sedan

<3

Maja
4 år sedan

Ååhh, visst är bilen en Peugeot? Vad är det för årsmodell? Har den gått mycket?

Nästa inlägg

Lite shopping

8
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x