Faluburgare

Tjingeling, 

Innan storhandling så har vi alltid kyl- & frystömning. Bra för miljön och plånboken.
Jag vill undvika att behöva kasta bra mat, och för att det är roligare att handla när man har städat ur dessa. Ja men ni förstår säkert.


Jag har aldrig gjort hamburgare med falukorv innan, men det är faktiskt jättegott.

Du behöver till 4 personer: 
4 hamburgerbröd
400 gram falukorv
smör
4 ostskivor
1 skivad gul lök
1 dl ajvar

Hamburgerdressing- klicka här för recept

Gör så här: 
Stek korven klar, gärna så den får lite yta. Lägg en ostskiva på korven, så att den smälter.
Fyll sedan bröden med samtliga ingredienser

Klart att servera,

1

7 responses to “Faluburgare

  1. Eva skriver:

    ”Faluburgare” är nästan en nationalrätt högre upp i landet och kallas då för ”parisare”. Finns till och med extra stor falukorv att köpa i matbutikerna för syftet. Kan varmt rekommendera räksallad och dill till! och självklart trocadero ??

  2. Viola skriver:

    Vi brukar göra något som vi kallar ”Parisare” – stekt falukorv mellan 2 stekta formfranske bröd (de ska också stekas men då med lite extra smör i stekpannan efter falukorven 🙂 ) sen på med Bostongurka, skivad gul lök och stark senap. Kan väl säga att den går siså där bra hem hos sonen, så en mildare variant görs till honom 😉

  3. Camilla skriver:

    Detta är lite nostalgi för det är säkert minst 20 år sedan jag åt detta när det fanns i en speciellt gatukök i Malmö, supergott.
    Det som ni andra kallar för ”parisare” gör vi något snarlikt här i Skåne, köttfärsblandning som man brer på formfranska, steker på båda sidorna och serverar det sen med stekt ägg också supergott.
    Så namnen på rätterna kan verkligen skifta

  4. Camilla skriver:

    Här kommer dom två olika sorterna ”parisare”, den första har vi alltid gjort och det är verkligen gott.
    Man ska alltså bre på köttfärsblandningen på ena brödskivan (formfranska) och steka tills det är klart och sen vänder man brödskivan så att baksidan får lite stekyta.
    http://www.matmagasinet.se/parisare-med-stekt-agg/
    och det andra alternativet
    https://kryddburken.se/2010/11/20/parisare-korvburgaren-fran-norr/

    Något som också är gott som jag åt mycket förr där dom hade det i det gatuköket som var närmast jobbet och det är Äggburgare
    Du har då hamburgare, hamburgerbröd och sen steker du ett ägg (helst vändstekt) och tillbehör är gurkmajonnäs.
    Lägg hamburgaren på brödet, gurkmajonnäs och det vändstekta ägget, supergott och lite nostalgi det också.
    Tack för alla smarriga mattips som du har på din blogg, den är kanonbra.
    Kram <3

    1. jennysmatblogg skriver:

      Men åååå vad gott!! Så hungrig jag blir.

  5. Karin skriver:

    Såna där ”hamburgare” fick vi i skolan här i Östergötland när jag växte upp. De kallades göteburgare ? Vi älskade dem!

    1. jennysmatblogg skriver:

      ja supergott.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »