Snyggaste sockerkaksformerna

DETTA INLÄGG PRESENTERAS I SAMARBETE MED JENNYS WEBSHOP

Åh Maj Gadd
Alltså jag har aldrig varit med om så här snygga sockerkaksformer!
De är inte bara snygga, utan de är tunga & rejäla i gjuten aluminium också.
De håller verkligen typ för alltid. I Löööv it!

 
Jag bakar dubbelsats med sockerkakssmet, för dessa formar är stora. 
När jag inte bakar med formarna så har jag dem framme i köket som en prydnad, både hjärtformen & den snirkliga formen. Synd att gömma dem i någon låda. Det är skillnad på sockerkaka och sockerkaka. Hur mycket roligare blir det inte att bjuda på en sådan här tjusig skapelse.

Det här behöver du för att baka sockerkaka:

4 ägg
4 dl strösocker
150 gram smält smör
2 dl mjölk
5 1/2 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
75 gram hackad mjölkchoklad

 

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och vänd ner mjölken, ta bort från plattan
Smörj och bröa en form. Vispa ägg och socker poröst.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten, varvat med mjölkblandningen. Vispa bara tills allt blandat sig.
Häll upp i formen, varvat med den hackade chokladen. Och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45-55 minuter.
Kolla med en sticka.

Ta ut och låt svalna.


Tårtspaden och de små efterrättsgafflarna
hittar ni här.

Och angående receptet så måste ni prova.
För sockerkaka med choklad i = Galet gott!! Och ännu godare att servera med vispad grädde och färska bär.
Yummi

0
Prenumerera
Notis om
9 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sofie
3 år sedan

Hej är tårtgafflarna redan slut? När kommer det in nya?

jennysmatblogg
Reply to  Sofie
3 år sedan

Vi har en uppsättning kvar. Men har beställt fler :))

Camilla
3 år sedan

Hej!
Fina formar samt allt annat.
Kommer införskaffas.
Undrar en sak, du skriver VISPA samman allt i slutet innan smeten ska ner i formen.
Menar du med elvisp eller med typ slickepott???
Jag bakar många sockerkakor, men de blir ofta lite ”torra” så därav frågan om det är jag som gör fel i slutet innan smeten ska ner i formen.
Tips mottages annars gärna om vad jag kan tänkas göra fel, eftersom de inte blir så saftiga.
Tack och en trevlig helg.
?

jennysmatblogg
Reply to  Camilla
3 år sedan

Först ska du vispa ägg och socker fluffigt. Sedan räcker det att röra ner det sista med slickepott 🙂

Sofie
3 år sedan

Godaste sockerkakan ever?

Gitte
3 år sedan

Hej! Är det receptet (med 4ägg) dubbel sats? Jag har bara vanlig sockerkaksform, än så länge,:)

jennysmatblogg
Reply to  Gitte
3 år sedan

Ja, halvera 🙂

Gitte
Reply to  jennysmatblogg
3 år sedan

Tack :). och tack för att du svarade så snabbt! Ska göra den nu.

Pia
1 år sedan

Hej Jenny
Har investerat i denna hjärtform från nordic ware (min är guldfärgad🙂) meeen, snälla KAN du inte tipsa om fler, många fler recept att kunna baka i just den formen? Vore guld värt! Tack för en underbar blogg, älskar dina recept😍/Pia

Nästa inlägg

God morgon Fredag

9
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x