Lätt fiskrätt i ugn

 

Jag lagade en smarrig fiskrätt häromdagen, man kan laga den med både lax & torsk,
Jag hade ungefär hälften av varje, servera med pressad potatis eller ris. 

Det här behöver du till 4-5 personer:
4-5 portionsbitar lax / torsk
2 dl creme fraiche
2  dl vispgrädde
rivet skal av en citron
1-2 msk pressad citronsaft
1 msk hackad dill
1 msk hummerfond
1 nypa salt

Gör så här:
Ställ ugnen på 220 grader. Lägg de tinade filéerna i en ugnsfast form. Vispa ihop crème fraîche, grädde, citron, dill, fond & salt. Vispa klumpfritt och häll över fisken. Ställ in i ugnen i cirka 20- 30 minuter tills fisken är klar.
Servera genast.

9
Prenumerera
Notis om

10 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
6 år sedan

Ååhh va gott det såg ut ?

6 år sedan

Det ser så gott ut. Ska jag testa 🙂 Tack för tips från mig som älskar fisk

Linda
6 år sedan

Enkel, smidig vardagsmat. Jag hade i lite mer hummerfond, annars följde jag receptet till punkt och pricka. Men det är ju bara att smaka av så som man gillar. 🙂

Helena eriksson
5 år sedan

Använder du ingen citronpeppar om man har torsk ska man bara ha salt

Helena eriksson
5 år sedan

Hej om man har torsk ska man bara ha salt då?

Madde
5 år sedan

Va kan ja ersätta hummerfonden med? Har varken fisk eller hummerfonden

jennysmatblogg
Reply to  Madde
5 år sedan

Man kan skippa, fonden ger mkt smak.
Det gillar jag 🙂

Sofie
5 år sedan

Vilken sås!! 🙌 Var svårt o sluta provsmaka, haha 😋

Lillemor Lövdahl
5 månader sedan

Jobbar ensam på ett litet skolkök och blev utan spis, så jag behövde ett fiskrecept istället för gratängen som var planerat. Jag gjorde nästan det här receptet, på skolan finns inte hummerfond eller citroner. Slutresultatet blev uppskattat, en 10-årig pojke ville ha receptet på såsen 😄

Nästa inlägg

Tågtårta

10
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x