Lätt fiskrätt i ugn

 

Jag lagade en smarrig fiskrätt häromdagen, man kan laga den med både lax & torsk,
Jag hade ungefär hälften av varje, servera med pressad potatis eller ris. 

Det här behöver du till 4-5 personer:
4-5 portionsbitar lax / torsk
2 dl creme fraiche
2  dl vispgrädde
rivet skal av en citron
1-2 msk pressad citronsaft
1 msk hackad dill
1 msk hummerfond
1 nypa salt

Gör så här:
Ställ ugnen på 220 grader. Lägg de tinade filéerna i en ugnsfast form. Vispa ihop crème fraîche, grädde, citron, dill, fond & salt. Vispa klumpfritt och häll över fisken. Ställ in i ugnen i cirka 20- 30 minuter tills fisken är klar.
Servera genast.

1

8 responses to “Lätt fiskrätt i ugn

  1. Rosie Kitti skriver:

    Det ser så gott ut. Ska jag testa 🙂 Tack för tips från mig som älskar fisk

  2. Linda skriver:

    Enkel, smidig vardagsmat. Jag hade i lite mer hummerfond, annars följde jag receptet till punkt och pricka. Men det är ju bara att smaka av så som man gillar. 🙂

  3. Helena eriksson skriver:

    Använder du ingen citronpeppar om man har torsk ska man bara ha salt

  4. Helena eriksson skriver:

    Hej om man har torsk ska man bara ha salt då?

  5. Madde skriver:

    Va kan ja ersätta hummerfonden med? Har varken fisk eller hummerfonden

    1. jennysmatblogg skriver:

      Man kan skippa, fonden ger mkt smak.
      Det gillar jag 🙂

  6. Sofie skriver:

    Vilken sås!! 🙌 Var svårt o sluta provsmaka, haha 😋

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *