Biffar i brunsås

Hej hej,

Nu när hösten är här är vi många som tycker det är mysigt med matlagning & långkok igen.
Sommaren i all ära men då är det mest grillat, eller vad säger ni.

Middagstipset till er blir dessa goda biffar i brunsås.

Det här behöver du till 5-6 personer: 
1 kilo nötfärs
3 msk konc. oxfond
1 tsk salt
1/2 msk finkrossad grönpeppar

Såsen:
1 dl vatten
2 dl creme fraiche
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 msk kinesisk soja
2 msk konc. oxfond
1 tsk rödavinbärsgele
salt & peppar

Serveras med kokt potatis

Gör så här:
Ställ ugnen på 70 grader.
Rör ihop smeten till biffarna och stek dem klara i smör.  Lägg biffarna i ugnen medan du gör såsen. Häll ner vatten i stekpannan och vispa upp skyn. Sila den ev om det behövs. Vänd ner crème fraîche och vispa tills du har en klumpfri sås. Vänd ner grädde, soja, fond & låt sjuda upp.
Smaka av såsen med salt, & peppar + gele.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *