Tuzla i Bosnien

Hej där,

tiden går så snabbt här borta. Och vi upplever och ser massor hela tiden. Bosnien-Hercegovina var inget planerat resmål, men desto mer spännande. Jag hade inga direkta förväntningar så när vi reste hit, men väl här så är jag positivt överraskad. Det är lätt att förflytta sig såsom att hyra bil, åka taxi eller tåg, det är bra vägar så jag tycker ni ska hyra bil. Dock tar det tid då vägarna är små så räkna med att det tar längre tid än gps:en säger. Alla är verkligen trevliga och hjälpsamma här, alla kan inte prata engelska men google translate funkar toppen. Tips om ni ska hit!


Vi bor i staden Tuzla, som jag skrev innan. Vi valde att stanna här eftersom vi landade här och sedan har vi gjort dagsutflykter härifrån.


Vi hamnade i ett jättetrevligt område här och har gott om trevliga cafeer, restauranger och fik bara runt hörnet.


Glass har vi ätit massor, för det är så varmt här nere nu.
Ett angenämt bekymmer. 

Mysiga små gator och stråk. 
Mina barn ( och jag ) är förtjusta i pizza så det har det blivit ibland men vi har också provat på flera bosniska rätter.
Bl.a Cevapcici och Raznjici som vi lev rekommenderad. Så gott! Här i Tuzla är maten jättebillig, en stor pizza kostar cirka 35-40 kronor, en bubbelvatten 3-4 kronor och en kötträtt med pommes cirka 40 kronor och en stor kycklingsallad cirka 35 :-

Funderar ni på att resa hit så tycker jag absolut att ni ska åka, men vi hade önskat att vi hade lite fler dagar. För det finns massor att se och besöka….

För att det inte ska bli så mycket bilder i samma inlägg så kommer ett nytt inlägg imorgonbitti med vår dag ifrån Mostar.
Missa inte det, det var helt fantastiskt där.

Natti Natti, hörs imorgon.

0
Prenumerera
Notis om

11 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Emjay
6 år sedan

2 dagar är ju alldeles för lite. Både ur ett klimatperspektiv sett, men också ur ett upptäcka-det-som-verkligen-finns-både-på-orten-och-i-dess-närhet-sett.
Jag förstår att det är oerhört lockande (när ni nu har den goda ekonomin) att göra många, tämligen korta resor, så att ni kan pricka av länder på er rese-karta, men låt inte den listan stiga er åt huvudet så att ni liksom jäktar genom allt. Era resmål är värda bättre öden än så 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Emjay
6 år sedan

Nja, nu är det ju 4 dagar vi kommer vara här. Men vi hade gärna haft längre tid.
Att jäkta är inte vår avsikt, men alla kan inte vara lediga en vecka eller två för att åka på semester. Jag arbetar 365 dagar om året… Så 4 dagar var vad jag kunde vara halvledig denna gången. Och angående klimatperspektiv så har vi faktiskt bilat till de flesta länderna på vår ”reselista” då vi gjort ett par bilsemestrar på sommarloven 🙂

Allt gott.

// Jenny

Emjay
6 år sedan

Tack för svaret! Jo, jag vet att du jobbar hårt varje dag, det brukar du skriva i din blogg, ibland upp till 1000 bilder att redigera varje dag, det är beundransvärt!
Fast enligt dig så kom ni fram till Tuzla natten till söndag. Och ni åker hem imorgon tisdag, så det blir ju faktiskt inte 4 heldagar, utan 2.
Åh, förutom Danmark har jag missat era andra utlands-bil-resor under sommarlovet. Länka mig gärna! 😀

jennysmatblogg
Reply to  Emjay
6 år sedan

Hej Igen ☺️

Inte för att jag känner att jag behöver förklara mig. Men en hel del bilsemestrar hittar du i kategorin semester på bloggen.
Samt bilade vi innan bloggen skapades ☺️
Trevlig vecka till dig.

Sara
6 år sedan

Hej Jenny! Avundsjuka människor finns det gott om, men det vet du ju säkert. Tycker att du har en härlig blogg som jag läser gärna. Kul att ni är spontana o väljer att åka till Bosnien som har mycket att bjuda på sommar o inte minst vintertid med härlig skidåkning. Ser framemot nästa inlägg o kommande resor samt alla goda recept.
Kram

jennysmatblogg
Reply to  Sara
6 år sedan

Tack snälla! Vi har haft det toppen 🙂
Kram

Sj
6 år sedan

Jag har inga barn i skolåldern men får höra från alla håll att barn INTE får ledigt från skolan för resor, inte ens 1 dag. Kul att era verkar få ledigt när ni behöver.

jennysmatblogg
Reply to  Sj
6 år sedan

Nu är inte våra gymnasie-ungdomar med denna gången. På gymnasiet är det svårare att få ledigt ( såklart )
Och det är säkert olika i olika skolor & kommuner, och hur det går i skolan.
Jag har för mig att det är MAX 5 dagar per termin i växjö, men förutsatt att det funkar bra i skolan med alla ämnen och så.
Nu åker vi nästan bara uteslutande på loven.

sofie
6 år sedan

Jag älskar själv att resa så jag tycker det är sååå roligt att läsa om era resor. Det är roligt att ni väljer olika resmål och inte bara charter. Jag tror att barnen också blir mer allmänbildade och vana vid olikheter av att resa. Även om de missar några dagar i skolan tror jag att de vinner på det i längden. Tack för ännu ett bra restips!

Karolina
4 år sedan

Hej
Har ni något boende att rekommendera i Tuzla? Mvh Karolina som är en trogen läsare .

jennysmatblogg
Reply to  Karolina
4 år sedan

Vi hyrde lägenhet via booking ☺️

Nästa inlägg

Veckomatsedel

11
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x