Kryddig lax med frästa vaxbönor

Hej där, 

Jag kikar förbi er här innan jag ska börja packa så smått, vi åker ju till Bosnien i kväll. Men eftersom vi flyger från Växjö så är det ingen stress, vi bor ju bara en sisådär 10 minuter ifrån flygplatsen. Vi väntar hem Melvin från hans klassresa. De har varit på Boda Borg i Karlskrona och sovit över där på någon ö, och haft det jättebra. Nomi har sin kompis här och Jonathan är på väg till tippen, efter att ha rensat garaget.  Jag lagade en riktigt god middag igår, som jag ville tipsa om. Faktiskt första gången jag åt vaxbönor- och så gott det var!

Det här behöver du:
4 bitar lax
valfria kryddor
( Jag hade chilimix + citronpeppar + dill)
skivad citron
vaxbönor
3 msk rapsolja
3 msk smör

Gör så här:
Ställ ugnen på 180 grader krydda laxen, skiva över citron och skjuts in i ugnen. Cirka 20 minuter ska laxen va i ugnen.
När det är cirka 10 minuter kvar ta fram vaxbönorna ( jag hade frysta ) hetta upp en stekpanna med smör och olja och fräs på vaxbönorna så att de blir lite friterade. Strö över flingsalt och servera genast.
Vill ni ha en kall sås till så passar aioli prima.

Smaklig måltid.

7

2 responses to “Kryddig lax med frästa vaxbönor

  1. Julia skriver:

    Hej! Så mysig blogg ? Undrar om ni har två hus Nu? När ska ni sälja dw gamla? ? Kram

  2. Anna skriver:

    Skulle du kunna hinta om var i stan du gör dina fransar?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *