Krämig köttfärssås

En klassiker i de flesta hem är just köttfärssås, så även hos oss.
Vi gör såklart lite olika varje gång, river ner grönsaker och varierar kryddor. Och ett tips om ni gör köttfärssås med tomatkross eller passerade. Smaka av med en nypa strösocker, detta tar fram smakerna ytterligare.

Det här behöver du till 6-8 portioner :
smör
1 finhackad gul lök
1 kilo nötfärs
1 msk tomatpure
2 pressade vitlöksklyftor
4 dl creme fraiche
1 burkar med krossade tomater
1 msk med röd currypasta
1 nypa socker
salt  & peppar
1 kryddmått chilipulver

Serveras med spagetti & god grönsallad

Gör så här:
Hetta upp en stekpanna med smör , fräs den finhackade löken glansig. Vänd ner tomatpuren och fräs runt, rör ner en nypa socker. Och lägg i färsen och pressa ner vitlöken där i , stek detta klart.  Vänd ner creme fraiche, krossade tomater, röd currypasta, och låt sjuda upp på svag värme i en kvart.
Smaka av med salt, peppar & chilipulver.

Servera genast.

4

3 responses to “Krämig köttfärssås

  1. Gūlay skriver:

    Hej Jenny
    Alla har ju sin favorit recept på köttfärsås. Här är min som jag kört med i över 30 år:)
    300kr köttfärs 2 gula lökar,1 msk vetemjöl,2msk smör,4msk god tomat pure,2 1/2dl vatten,1 tsk salt,1krm svartpeppar,1 tsk blandad oregano o timjan,1 krm vitlökspulver och några klick äkta soja.

    Fräs hackade lökarna i smör. Öka värmen tillsätt köttfärsen fräs. Sedan mjölet rör om. Tillsätt sen tomatpuré och vatten och alla kryddorna. Koka under lock 10 min. Klart man måste inte servera bums. Om man vill klipp över persilja .Gott till spagetti

  2. Natalie skriver:

    Min o dotterns favorit just nu är en färssås på kycklingfärs el ännu hellre på kalkonfärs!
    1 gul lök
    1 vitlöksklyfta
    500 g kalkonfärs el kyckling
    Tonatpure
    Ett gäng körsbärstomater (1 kartong köpta)
    140 g majs ( vi brukar ta mer för att det är gott)
    1 tsk timjan(tar oftast 1,5-2tsk)
    1 st kycklingbuljongtärning o 3 dl vatten
    Salt o peppar

    Stek färsen o tillsätt löken o vitlök när färsen vätskat ur sig o är i stort sett färdig brynt, tillsätt tomatpure o låt bryna lite, tillsätt halverade tomaterna, buljongen,vatten salt,peppar o timjan. Låt puttra 10-15 min o tillsätt sedan avrunnen majs o låt dettabli varmt
    Servera med pasta el ris! Yummie yummie

  3. Lena Johannesson skriver:

    Har du testat att ”dofta”i lite kanel i din köttfärssås. Grymt gott. Passar så bra till pasta smaken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *