Kräftskiva

Hej,

och välkommen ny vecka. Sista veckan innan vår vardag drar igång på riktigt.
I går så åkte Johanna ( lillasyster) hem till Växjö efter att ha varit här sedan i torsdags. Så tomt det blev, men istället kom Jacob på att han ville komma hit. Så han tog tåget och landade här till sjutiden på kvällen. Nomi vill överraska storebror med kräftskiva, och det var ingen dum ide, så jag åkte och handlade och Nomi & Thelma gjorde fint i köket.


Vad lyckades vi trolla fram på några timmar :
Jo ost & kex,  melon och vindruvor, fyllda västerbotten croustades, paj och så massa kräftor.

Hela köket var inklätt i festliga färgglada girlanger när jag var tillbaka.
Tjusigt värre. 
Vi provade tre olika paket med kräftor. Men havskräftorna var de jag tyckte var allra godast.
Mums! 


Västerbottencroustades 6 stycken :
6 croustades
2 1/2 dl riven  västerbottenost
lite finhackad jalapenos
1/2 dl färskost

Gör så här:
Rör ihop ost, jalapenos & färskost.
Fyll croustades och värm på i ugnen i 225 grader.
När osten bubblat och fått vacker färg så är det klart.


Till förrätt var det soppa.
Kräftsoppa med lax & torsk- kan äta detta varje dag utan att tröttna tror jag.

Även hattar och haklappar hade vi såklart.
Ska det va så ska det va. En toppenmysig spontan kräftskiva.

Måndag den 14 augusti idag.
Då är det ingen vanlig dag för idag fyller min fina mormor 80 år.
Så vi ska åka och fira henne om några timmar.
Jag och systrarna mina har hittat bästa presenten, tror hon kommer gilla den massa !

Kram på er!

0
Prenumerera
Notis om
10 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Susanne
3 år sedan

Receptet på soppan ?

jennysmatblogg
Reply to  Susanne
3 år sedan

Det finns i arkivet. Men jag kan snart fixa ett nytt

Linda Sonesson
Reply to  jennysmatblogg
11 månader sedan

Önskar också receptet på kräftsoppan. Den ser supergod ut 🥰

Linn
3 år sedan

Vad var det för paket havskräftor ni hade? 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Linn
3 år sedan

Kan det varit Icas? Jag tror det 🙂

jennysmatblogg
Reply to  jennysmatblogg
3 år sedan

kolla i deras frysdisk iallafall. 90 kronor tror jag de kostade 🙂

Ann-Louise Boutinas
3 år sedan

Vad har du dekorerat krustaderna med?

Ann-Louise
3 år sedan

Det vita, menar jag Är det creme fraice, eller?!.

jennysmatblogg
Reply to  Ann-Louise
3 år sedan

Lite creme fraiche, dill och kräftstjärtar.

Linda
3 år sedan

Serverar du krustaderna kalla?
Jag ska ha 40- årsfest med kräftskiva. Har du nåt tips på dessert jag kan förbereda innan? Vi blir ca 25 pers.

Nästa inlägg

Planer inför Hongkong

10
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x