Fiskgryta med kräftor

Ni önskade recept på soppan in tidigare inlägg. Vi serverade denna som förrätt till kräftorna.
Denna finns på bloggen sedan tidigare- men här kommer den igen.

Det här behöver du till 6 stora förrätter :

2 stor gula lökar
20 st körsbärstomater
1 msk olivolja
2 msk tomatpure
4 msk hummerfond
6 dl vatten
4 bitar lax
4 bitar vit fisk ( t.ex torsk )
2 1/2 dl vispgrädde
1-2 tsk sambal oelek
2 burkar med kräftstjärtar
1 kruka dill

Gör så här : 
Skala och skär löken smått löken.  Skär även fisken i kuber.
Hetta upp en kastrull fräs löken en liten stund , häll ner tomatpure, fond och vatten. Låt sjuda upp tillsammans i 10 minuter innan du vänder ner fisken och tomaterna. Låt sjuda i 8-10 minuter under lock eller tills fisken är genomkokt. Och smaka av med dillen samt sambal olek. Runda av med vispgrädde & låt sjuda upp. Ta bort från spisen och vänd ner kräftorna.

Servera genast med gott bröd.

1

8 responses to “Fiskgryta med kräftor

 1. Marie skriver:

  Hej.

  Jag har skrivit det förut men jag skriver det igen. Det är sååå jobbigt när man scrollar på din sida och råkar (av misstag) komma åt en bild, då förstoras hela bilden upp och ”X” (för att stänga ner bilden) sitter precis framför din instagram ikon. = Varje gång jag trycker på X så startas din instagram upp.. gaaahh det är så irriterande.
  Det händer aldrig på någon annans blogg utan bara på din. Jag har Android.
  Har t.o.m övervägt att sluta läsa bloggen men jag gillar ju din mix du har här inne så det vill jag ju helst inte göra.

  Är det bara jag som har det här problemet??

  1. jennysmatblogg skriver:

   Tack mina tekniker har kollat på detta, men inte hittat felet.
   Jag ber dem felsöka igen.

   Kram

 2. Sofia skriver:

  Kan du inte börja skriva om träning oxå ??

 3. jennysmatblogg skriver:

  som jag skrev tidigare, så ska jag kolla på det. Kul att ni kikar in hos mig och söker träning 🙂

 4. Gourmettjejen skriver:

  Den soppa är app på God!

 5. Gourmettjejen skriver:

  Sååå god ska det stå:-))

 6. L skriver:

  Låter gott! Om jag ska bjuda på 8 st huvudrätter, är det lagom att dubbla receptet tror du? Tack för en bra blogg

  1. jennysmatblogg skriver:

   Det kommer inte bli för lite iallafall :))

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *