Cheesecake med chokladtryffel

Hej där fina!

Hoppas ni har en fin tisdag, vare sig ni är tillbaka på jobbet eller njuter av det vackra vädret.
Själv har jag massor utav jobb att föra över recepten till appen. Roligt att se hur kategorierna växer nu. Tänk att jag hunnit med att prova så här många recept. Och att jag nu bloggat i snart 9 år!!! Ja, snart iallafall….

Här kommer en ljuvlig cheesecake med extra allt. 

Det här behöver du till en rund form 25 cm :
200 gram riven mjölkchoklad
1/2 paket med digestiv
30- 50 gram smör
3 äggvitor
3 äggulor
1 dl socker
300 gram phialdelphiaost
1 msk vaniljsocker
4 dl grädde
Tryffel : 
200 gram mjölkchoklad
1/2dl vispgrädde
3 msk smörTopping: Valfritt godis + choklad
Gör så här:
 Börja med botten till cheesecaken, ungefär halva digestivpaketet lite drygt. Banka eller mixa det till smulor.
För att slippa disk är det smidigast att lägga kexen i en påse och banka med en brödkavel. Smält sedan smöret och rör ihop med kexen som du sedan plattar ut i en rund springform med avtagbara kanter.  Ställ denna svalt medan du börja med själva cheesecaken. Riv chokladen smått och ta fram tre olika skålar, dela gula och äggvita i olika skålar. Rör ihop socker, vaniljsocker och philadelphiaosten med äggulorna. Börja med att vispa äggvitan till ett hårt skum. Du ska kunna hålla skålen upp och ner när de är klara. Vispa sedan grädden fluffig så att den bildar toppar.  Sedan vänder du ner äggulesmeten i äggvitan och chokladen ner i grädden och vänder ner allt i en och samma skål som grädden. Vänd upp smeten i formen & ställin i frysen.
 Nu kan du starta med att göra den mjuka choklad tryfflen: Sjud upp grädden och smöret, bryt ner chokladen och ta bort från värmen, rör tills allt har smält och tills du fått en blank chokladtryffel.  Låt svalna något innan du lägger över den. Skulle du få någon smet över kan man göra små portionscheesecakes i mindre muffinsformar eller liknande.
Låt stå i frysen i minst 5 timmar, ta fram en tjugo minuter innan det är fika.

Toppa med godiset precis innan servering.

0
Prenumerera
Notis om

5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Linda
6 år sedan

Hei, jeg forstod ikke dette, er det to typer tryffel til topping? Fant bare en i oppskriften:
Vänd upp smeten i formen & ställin i frysen. häll över den svala tryfflen ( detta moment kan även göras när cheesecaken har fryst, och precis innan servering. ) och ställ in i frysen. Nu kan du starta med att göra den mjuka choklad tryfflen: Sjud upp grädden och smöret, bryt ner chokladen och ta bort från värmen, rör tills allt har smält och tills du fått en blank chokladtryffel. Låt svalna något innan du lägger över den. Skulle du få någon smet över kan man göra små portionscheesecakes i mindre muffinsformar eller liknande.
Låt stå i frysen i minst 5 timmar, ta fram en tjugo minuter innan det är fika.

jennysmatblogg
Reply to  Linda
6 år sedan

Nu är det uppdaterat 🙂

Jenny
6 år sedan

Låter jättegott! Du skulle jättegärna få döpa dessa glassliknande cheesecake till frusen eller fryst cheesecake. Då blir det lättare när vi ska leta. Tack så jättemycket! Kram

Therese
6 år sedan

Hej. Synd att din app bara finns till iPhone. När kommer den till Android? Mvh Therese

Miina
6 år sedan

Hej, undrar vad jag gör för fel med tryffeln? Första gången skar sig chokladen andra gången var jag bra på väg men hann få i bara lite mer än hälften av chokladen tills den var för kall så att chokladen inte smalt mer, försökte då försiktigt värma upp det igen men då skar det sig. Har redan slösat 400g choklad så börjar känna mig hopplös!

Nästa inlägg

Thelmas 16 års dag

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x