Smörgåsbakelser

God kväll på er!

Jag har så mycket recept på lager så jag undrar hur jag ska ha tid att renskriva och posta alla. Denna ville jag få ut till er idag så att ni kan bli inspirerade till helgen, ja kanske rent av till fredagsmyset. Smörgåsbakelser ( mini-smörgåstårtor ) Både festligt och vansinnigt gott. Du kan dekorera dem med det du gillar bäst. Jag tycker inte man ska snåla med toppingen, för det är den som gör hela bakelsen.

Smörgåsbakelser till fredagsmyset! Förresten bordskivan här i bakgrunden tillhör de nya utemöblerna vi beställt. 

Du behöver till 6 portioner
18 bitar formfranska / rostbröd

Grundfyllningen och runt bakelsen : 
5 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1/2 – 1 dl majonäs

Fyllning nr 1 :
1 burk med leverpastej
1/2 dl gurkmix
ca : 2 dl av grundröran

Fyllning nummer 2 :
350 gram rökt skinka
ca: 2 dl av grundröran
ev. finhackad lök

Förslag på garnering:
krossade ostbågar, skinka, räkor, kokta ägg, stjärnfrukt, tomater, gurka, lök , sallad, citron, gurka, färska örter.osv

Gör så här ;

Skär bort kanterna på brödet , och rada upp på en skärbräda eller liknande.
Vispa grädden till grundfyllningen, när den bildar toppar vispar du i creme fraiche och majonäs också. Fyllning ett med leverpastej rör du ihop med 2 dl av grundfyllningen och gurkmix. Fördela sedan ut den på den understa delen. Ju mer fyllning , ju saftigare. Hacka sedan löken och strimla skinkan till fyllning nummer två som du också blandar ihop med grundröran – 2 dl – eller ev lite mer. Sist lägger du på locket och breder in varje smörgåsbakelse med grundröran, plastar och ställ kallt gärna över natten.

Sedan dekorerar du dem precis innan ni ska äta dem.

0
Prenumerera
Notis om

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Christina
6 år sedan

Åh, så gott det ser ut!? Det måste vi testa snart. Har du något förslag på vad vi kan använda istället för leverpastej? Vi brukar göra egen smörgåstårta till kalas ibland, men nu blev jag sugen på att testa ditt recept. Så smidigt att göra små bakelser istället för en stor smörgåstårta när man inte är så många. Tack för din härliga blandning på bloggen!
Kram Christina

jennysmatblogg
Reply to  Christina
6 år sedan

Sök på smörgåstårta högst upp till höger i sökfältet så kommer du hitta olika fyllningar.

Kraaaam

Pernilla
6 år sedan

Du kan anställa mig, så kan jag skriva rent och stava rätt till dig så kan du publicera sen;)) Jobbar vid datorn och skriver heeeela dagarna på jobbet så gissa om jag är snabb, får även ståpäls (i neg mening) av stavfel så tänk på det du…..hehe

jennysmatblogg
Reply to  Pernilla
6 år sedan

Hehe… Ooops.
Här smyger det in ett och annat stavfel när jag har bråttom.

Kram

Nästa inlägg

Pasta med tomatsås

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x