Midsommartårta

 

Idag bakade Nomi och jag tårta när hon kom hem efter fotbollsskolan.
Denna tycker jag ni ska prova till midsommar.

För fler tips följ mig på instagram:
@jennysmatblogg 

Detta är en klassiker på våra skolavslutningar & midsommarfikor: 

2 stycken marängbottnar ( finns att köpa färdiga i butik)
1 liter jordgubbar
citronmeliss
4 dl vispgrädde

Lemoncurd

Gör så här :

Börja med att skära hälften ( 1/2 liter)  av jordgubbarna smått. Vispa grädden vänd ner hälften av de hackade jordgubbarna där.  När det är dags att göra tårtan, lägg en marängbotten på ett fat och varva lemoncurd med grädde.  Strö över resten av de hackade jordgubbarna



På med maränglocket och toppa det med resten av grädden,
massa färska jordgubbar och citronmeliss

Detta är så enkelt och farligt gott! 

6

12 responses to “Midsommartårta

  1. Anna Svensson skriver:

    Går det lika bra att göra denna tårtan imorgon och låta den stå i kylskåpet till Midsommarafton? ?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Du kan förbereda och vispa grädden och skära jordgubbar. Men lägg ihop den precis innan:)

      1. Anna Svensson skriver:

        Okej. Tack så mycket för svar 🙂

  2. ljuva julia skriver:

    det låter verkligen underbart 😀

  3. Anna skriver:

    Hur långt innan servering kan jag förbered tårtan? Klarar den att stå 3timmar? ?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag tycker den är godast när den precis är nygjord. Den är busenkel att göra 🙂 så den tar ingen tid?

  4. Lotta skriver:

    Syndigt god 🙂 Jag har även använt sockerkaksbottnar och varvat med marängbottnar tsm med just fyllning av jordgubbsgrädde och lemon curd. Den blir inte fullt lika söt då och så blir den hög och fin 🙂
    Glad midsommar!

  5. Jeanette skriver:

    Hej!
    Gör du egen lemoncurd, eller köper man det i affären ( var hittar jag det i så fall ) ??
    Glad midsmmar!

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag köpte den i sylt-hyllan

      1. Jeanette skriver:

        Tack, då ska jag försöka göra den tårtan idag!

  6. Camilla skriver:

    Jag kanske är lite trög, men ska de hackade jordgubbarna vändas ner i all grädde, även den som ska ligga ovanpå tårtan? Så jag gör rätt nu ☺

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag hackade ner hälften av jordgubbarna. Hälften av hälften blandade jag ner i grädden. Hälften la jag emellan.
      Bara för att det skulle vara snyggt. På verkar inte smaken 🙂
      Resten av gubbarna dekorerade jag tårtan med.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »