Recept på Moussaka

Här kommer en smarrig Moussaka. Det finns lika mycket recept på denna som invånare i grekland.
Jag provade fram en egen variant, och den blev galet god ( om man får skryta lite )
Det här behöver du till 4 portioner:
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
500 g nöt eller lammfärs
1 förpackning krossade tomater (à 500 g)
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
1 krm peppar
1 aubergine
1 zucchini
1 tsk salt
3 dl creme fraiche
1 1/2 krm peppar
200 g fetaost

Gör så här:
Sätt ugnen på 225° grader. 
Skala och pressa ner vitlöken i en panna, fräs den i olivolja. Tillsätt färsen & låt bryna med tills den fått fin färg. Häll över tomatkross & tillsätt tomatpuré, salt & peppar. Låt puttra under lock ca 30 min. Skölj och skär auberginen & zucchinin i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg ut skivorna på dubbelvikt hushållspapper och strö över saltet. Låt ligga ca 15 min. Stek skivorna i olivoljan i en stekpanna ca 2 min per sida. Varva köttfärssås och aubergine, crème fraîche & smulad fetaost i en lätt smord ugnssäker form.
Gratinera mitt i ugnen i ca 20 min.


Serveras med en god grönsallad. 

2

7 responses to “Recept på Moussaka

 1. Gūlay skriver:

  Hej Jenny du måste älska creme fraiche:)) Jag gör med ost sås och mer aubergine. Turkarna säger att detta är turkisk rätt och grekerna sin:) Men musakka är ett arabisk ord. Jag kommer ju från Turkiet där görs det bara med köttfärs och stekt aubergine skivor aldrig nån sås.
  Men gott blir det allafall på vilket sätt man än lagar den:)

  1. jennysmatblogg skriver:

   ❤️ Jag är galen i moussaka 😍

 2. Det låter jättegott detta recept. Tror du det går att byta ut mot kalkonfärs? (äter inte rött kött)

  1. jennysmatblogg skriver:

   Prova 😍 och återkom gärna 😃

  2. Gülay skriver:

   Hej
   Jag har testat göra engång med kycklingfärs det blev liika gott.

   1. Tack:) då ska jag ta och prova med kalkonfärs.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *