Twixcheesecake

Gokväll,

Härligaste lördagen på länge. Vilket väder, rena rama sommaren ju!! Vi har fått massa gjort i trädgården, klippt gräset, grävt upp gamla rosor och fått dit nya fräscha. Tvättat altan, utemöbler och rensat plattor. Allt sådant där som vi skjutit fram, men som behövde fixas. Vi bytte ut rosa rosorna mot vita stora blommande, de såg fina ut på nätet iallafall. Hoppas de ska trivas nu. Grillmiddagen blev tyvärr inställd, så istället har barnen haft lekkompisar här. Melvins kompis är fortfarande kvar och stannar tills imorgon, de kommer nog hålla sig vakna tills ögonen går i kors.

Här kommer en lite favorit i repris.
Twixcheesecake

Det här behöver du till en rund form 25 cm :
1/2 paket med digestiv
30- 50 gram smör

3 äggvitor
3 äggulor
1 dl socker
300 gram phialdelphiaost
1 msk vaniljsocker
4 dl grädde

12 stycken dubbel-twix

Topping:
Karamelliserad mjölk
+ 4 msk ovispad vispgrädde

( Karamelliserad är kokt kondenserad (sötad) mjölk. )

Gör så här: 
Börja med botten till cheesecaken, ungefär halva digestivpaketet lite drygt. Banka eller mixa det till smulor. För att slippa disk är det smidigast att lägga kexen i en påse och banka med en brödkavel. Smält sedan smöret och rör ihop med kexen som du sedan plattar ut i en rund springform med avtagbara kanter. Jag brukar trycka ut lite extra i kanterna för jag tycker att det är lite fint när det blir en högre kant. . Ta fram tre olika skålar, dela ägg gula och vita i olika skålar. Rör ihop socker, vaniljsocker och philadelphiaosten med äggulorna. Vispa sedan grädden fluffig så att den bildar toppar. Diska vispen noga för annars kanske inte äggvitorna blir fluffiga, använd den torra vispen och vispa till ett hårt skum. Du ska kunna hålla skålen upp och ner när de är klara. Sedan vänder du ner äggulesmeten i äggvitan och grädden och vänder ner allt i en och samma skål och vänd om försiktigt med slickepott eller slev. Varva sedan hela twixbitar och smeten i två olika lager. Tänk på att inte lägga twixgodisarna så nära mitten, för då blir det svårt att skära i den. Frys in kakan minst i 5 timmar

Rör ihop grädden med den karamelliserade mjölken och fördela ut ungefär 3/4 av detta över kakan.
Strö över grovhackade twixbitar precis innan servering.

0
Prenumerera
Notis om

7 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Therese
7 år sedan

Ser gott ut, älskar alla varianter av cheesecake 🙂 ett litet tips bara, jag vispar alltid äggvitorna först, så behöver man inte diska visparna mellan de olika ”vispningarna” Ha en fortsatt härlig helg och tack för alla dina inspirerande recept!

jennysmatblogg
Reply to  Therese
7 år sedan

Bra tips 🙂

Emma
7 år sedan

Denna är sjukt god ?

jennysmatblogg
Reply to  Emma
7 år sedan

❤️

Cina
7 år sedan

Hur långt före servering tar du fram den?

jennysmatblogg
Reply to  Cina
7 år sedan

kvart- 20 minuter 🙂

Catarina
6 år sedan

Ett tips, vispa äggvitorna före grädden så slipper du riskera att dåligt diskade vispar förstör äggvitorna 🙂

Nästa inlägg

I väntan på frukost

7
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x