Make life delicious

DETTA INLÄGG PRESENTERAS I SAMARBETE MED ELECTROLUX

Hej hej, 

Just nu har jag ju det här trevliga samarbetet med Electrolux där jag provar deras produkter.  Både deras grymma SousVide-ugn och deras smarta induktionshäll provar jag i detta inlägget. Denna gången lagade jag en god lax med en krämig couscous-sallad.

FlexiBridge-funktionen på induktionshällen kombinerar på ett smart sätt upp till 4 tillagningszoner. Och skapar en perfekt värmefördelningen helt enhetlig för alla former & storlekar på kastruller och stekpannor. Den är inte bara BRA, den är snygg också.

För mig som lagar mat till många och gärna har släkten på middagar, så behöver jag en rejäl yta att laga mat på. Så denna spisen är i mina ögon helt fantastisk. Till nya huset önskar jag mig både Electrolux Induktionshäll-FlexiBridge och Sousvide-ugnen. För någon som älskar att laga mat så är ju detta typ rena rama himmelriket.

 

I  SousVide-ugnen blir fisken, köttet & kycklingen alltid perfekt. En tumregel är att minimera tillagningstid, temperatur och vätskemängd, för där kommer ånga in i bilden. Man stoppar in laxen i dessa påsar med färsk dill, citron och flingsalt. Sen vakuumförpackas de i lådan under ugnen, och swish in i ugnen.

SousVide-funktionen är en välkänd hemlighet bland världens alla duktiga kockar. Och detta beror just på att man alltid får maten att smaka magiskt. Kött, fisk, kyckling blir saftigare när den tillagas så här i ånga, på låg temperatur vakuumförpackat. (självklart giftfria påsar) Och för att inte tala om vilken skillnad det blir på grönsakerna, när man ångar dem.

Till denna härliga lax lagade jag en krämig couscous-sallad.

Till denna behöver du:
5 dl couscous
5 dl turkisk yogurt
2 små vitlöksklyftor
1 gurka
1 röd paprika
1/2 rödlök
1 msk finhackad persilja eller gräslök
salt
italiensk salladskrydda

Gör så här :
Koka couscousen enligt anvisningar på förpackningen, i saltat vatten. Rör om då och då.
Låt svalna. Blanda i turkisk yougurt, och finhackad gurka, paprika och lök & örter.
Smaka av med lite salt och italiensk sallladskrydda.

Klart!

Att laga mat med ånga bevarar näringsämnen. Alla vitaminer & mineraler i grönsakerna stannar kvar under tillagningen, och färgen blir fantastisk. Nu ser man verkligen ville stor skillnad det är på att koka broccoli ( eller någon annan grönsak) i gryta eller ånga den på detta sätt. Helt underbara färger, och de smakar ju mer.

Summa summarum om denna genialiska uppfinning:
* Fisken blir perfekt tillagad tack var den jämna tillagningstemperaturen.
* Maten behåller sina näringsämnen, och den smakar mer och bättre.
* Grönsakerna behåller sin vackra färg.

Advertisement

0
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Nutellasemifreddo deluxe

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x