Nya maträtter!

Hallå hallå, 

1 Juni idag och sommartiden är här på riktigt nu. Jaaaay! Nu är det inte många dagar kvar till skolavslutningen. Stort gilla på det, det innebär att väckarklockan iallafall inte ringer lika tidigt längre. Fast innan dess så vankas det ju långhelg igen och jag tänkte passa prova massa nya recept. Jag har skrivit ner en del nya, och fått recept från vänner. Men de roligaste tipsen brukar jag faktiskt få från er!  Så har ni några roliga, gärna annorlunda recept som ni brukar laga. Det kan vara gratänger, gott på grillen, enkla middagar, svåra middagar eller bara festliga plocktallrikar. Se så dela med er av tipsen 🙂
Jag vill prova ( allt utom sushi och levergrytor ) Haha..

På återseende. 

Höll ju på att glömma…. Maten på bilden är en ganska vanlig helgmiddag i många hem.
Här hittar ni recept till såsen. Gratängen var en sådan färdig från kyldisk.

0
Prenumerera
Notis om

21 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
6 år sedan

En ny favorit på grillen hos oss är Elotes! Det måste du testa om du inte redan gjort förstås:-)
http://nouw.com/gourmettjejen/elotes-galet-gott-27078698

jennysmatblogg
Reply to  Gourmettjejensblogg
6 år sedan

Tack för tips 🙂

6 år sedan

Eller varför inte en Kycklinggratäng med smak av Italien? Gratänger i all ära så smidigt när man är många runt bordet.
http://nouw.com/gourmettjejen/kyckling-med-smak-av-italien-28751791

jennysmatblogg
Reply to  Gourmettjejensblogg
6 år sedan

Låter jättegott-

Lina Hansson
6 år sedan

Vill tipsa om en favorit som hängt med mig ända sen barndomen. Kasslergryta (med smak av svamp ost och paprika.) Lättlagat och gott tycker både stora och små i vår familj. Tärna kassler, dela paprika och champinjoner. Fräs i gjutjärnsgryta. Krydda med peppar. Red av med mjöl och mjölk, samt någon tomatsås (så att det blir en sås liknande korvstroganoff) låt puttra så att smakerna gifter sig i såsen. Tillsätt riven ost och låt smälta på svag värme. Serveras med ris/matvete och haricots verts eller skivad avokado. Mums! ?

jennysmatblogg
Reply to  Lina Hansson
6 år sedan

Mums 🙂 Måste prova!!

Emma
6 år sedan

En vegetarisk favorit just nu är en lasagne med zucchini och aubergine. Mycket god och enkel, som även går hem hos personer som inte är lika förtjusta i vegetarisk mat!?

jennysmatblogg
Reply to  Emma
6 år sedan

Låter mums!

Pernilla
6 år sedan

Ja den färdiga gratängen är inte att förakta, dock är jag bara nöjd med en sort, utan att göra reklam så rimmar det på meka hihi
Måste gratta dig till sommarhuset, så otroligt fint det såg ut.
Trevlig långhelg, P

jennysmatblogg
Reply to  Pernilla
6 år sedan

😉 Haha… Jag håller med dig!

Tack!!

Emma e
6 år sedan

Har faktiskt ett gott recept på lövbiff som mamma brukar göra. Är inte exakta mått utan brukar ”höfta” lite 😉 Man strimlar lövbiff och steker den lite snabbt i stekpannan så den får lite färg. Häll den sedan i en ugnsform. Därefter skivar man purjolök smått och stora tomater i skivor och lägger dom ovanpå. Sedan blandar man ca 3-5 dl grädde och gräddädelost (nästan en hel bit beroende på hur mkt smak man vill ha) som man smular ner med grädden i en bunke. Krydda med salt, peppar och häll över resten. In i ugnen tills det fått lite färg och servera med tagliatelle. Supergott!

Katarina
6 år sedan

Tack för en trevlig blogg. Skickar gammalt recept fr Allt om mat;
Gräddrostad färskpotatis och färsk lök med dragon

1. Sätt ugnen på 250 grader. Skrubba potatisen i ljummet vatten och halvera den. Ansa och halvera löken. Blanda potatis och lök med olja, salt och peppar i en stor ugnssäker form eller långpanna.

2. Rosta potatis och lök med snittsidan uppåt mitt i ugnen tills de är gyllene, ca 15 min.

3. Häll grädden i formen och låt koka med ca 15 min. Strö över dragonbladen och servera.

Reply to  Katarina
6 år sedan

Vad spännande det lät! Måste testas! ?

Nicolina
6 år sedan

NICOLINAS PESTO PASTA:

Du behöver :
* röd pesto 3 teskedar (smaka av)
* kyckling ca 3 filéer
* Pasta
* Riven morot
* Créme fraiche (smaka av)
* Grädde (smaka av)
* Salt o peppar

Du gör såhär:
Tärna kycklingfiléerna och stek i smör i en gryta, häll i riven morot, därefter grädde, låt puttra upp, sen har du i créme fraiche och därefter pesto, och sen salta o peppra, Smaka av om det tex behövs ngt mer. Låt puttra klart!!!

Nicolina 15 år
6 år sedan

SALMONE A’la Nicolina

Du behöver :
* Lax
* Dill
* Citron
* Smör
* Fetaost
* Créme fraiche
* Grädde
* Tagliatelle
* Tomatkross
* Salt o peppar

Börja med att sätta på ugnen på 200 grader, ta fram laxen och hitta en bra ugnsform, smöra den och lägg i laxen därefter blanda ihop créme fraichen med dill citron och fetaost (detta ska då täcka laxen så du tar på ett ungefär) sen skjuts in i ugnen i ca 20 min. Sätt även på vattnet till pastan om du inte redan gjort det, när vattnet kokar lägg i så mycket pasta du vill ha. När pastan är klar häll ut vattnet och ställ tillbaka pastan på plattan därefter ha i créme fraiche, grädde tomatkross salt och peppar sen smaka av, det är mitt egna påhittade recept och det blev väldigt gott och uppskattat, har gjort detta många gånger hemma. / Nicolina 15 år

Maria Bergquist
6 år sedan

Hejsan.
Läser din blogg då och då för att får lite inspiration, både för matlagning och gottigott gott.
Fick höra ett lätt recept förra veckan, av en vännina.
Du har säkert detta recept förut,men kunde inte hitta det på bloggen.

1 st Fläskytterfile, ( ca 500 g) räcker till ca 4 st
3 dl Grädde
1 dl Lingonsylt
0,5 dl Soya.

Sätt ungen på 175 grader,
Fräs fläskytterfilen lite i pannan, så det får en liten stekyta.
Lägg fläskytterfilén i en eldfast form.
Blanda grädde, lingonsylt och soya i en bunke, rör om.
Häll sedan blandningen över fläskytterfilen.
In i ungen i ca 1 timme.
Under tiden så kan man fixa till det man vill servera till typ potatis, pommes, ris.. sallad.
Man kan, om man vill, ta och ösa över lite av ”såsen” över ytterfilén .
Ta sedan ut och skär i skivor.
Enkelt men gott.
Ha en härlig söndag.
Maria.

Jeanette Wessel
6 år sedan

Hej, har ett fisksopperecept baserat på mjölk som är gudagott. Får även de mest fiskkräsna att äta. Recept från min kompis som fått av sin pappa som i sin tu r begärde att få från fiskrestaurang på västkusten för en herrans massa år sen.

Torskfile, rygg eller vanlig. Typ 2-3 st till soppa för fyra
Morötter 3 st
Purjolök 1 hel
Smör, mycket=) (25-50 ) g
1 Liter röd mjölk
I burk creme fraische…inte den fettsnäla
Grönsaksbuljung 1- 2 tärning eller fond så mkt man gillar

Riv morötter och finhacka purjo, fräs i stor gryta i smöret…tills de e mjuka . inte så hög väme utan de ska bli mjuka bara. Slå på 1 liter mjölk, sjud upp, i med buljongg och fisk som du har skärt i bitar på 1-2 cm…sjud upp till fisk e klar…typ 2 min. Dra av plattan och häll i creme fraische, salta efter smak.
Självklart kan man ju ha mer morötter i om man gillar matigare soppa.
Så mild och god.

Cecilia
6 år sedan

Jag har en supergod kycklinggryta med mango chutney å vitlök! 😀

Du behöver:
Färdiggrillad kyckling
2 vitlöksklyftor (3 om dom är små)
En halv burk mango chutney
Curry efter smak
1 krm cayennepeppar
1 gul paprika
3 dl grädde

Gör så här:

Börja med att dela kycklingen i små bitar och lägg i en smord ugnsform. Ta även med skinnet och spadet som är i påsen för mer smak. Skär därefter paprikan i så stora bitar du vill ha och blanda med kycklingen.
Vispa grädden till lagom konsistens och blanda ner pressad vitlök, mango chutney och curry. Häll gräddblandningen över kycklingen och ställ in i ugnen på 200 grader tills det fått färg. Servera med jasminris.

Det är sååå gott!

6 år sedan

Kalasröra: http://lisoball.se/kalasrora-28024853
Min absolut ”konstigaste” rätt. ?

Elina
6 år sedan

Men alltså, tallrikarna!!!!! var har du köpt dom? Jag tuppar aaaav va fina!

jennysmatblogg
Reply to  Elina
6 år sedan

Visst är de fina.
Det är Mateus, jag brukar köpa en då och då 🙂 Fina att duka med blandade färger.

Nästa inlägg

Veckomatsedel

21
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x