Godistårta

En pastellig och gullig liten kalastårta
Som kanske räcker till fyra godisgrisar.


Jag använde mig av formar på 12 cm i diameter. Smidigt att förbereda då man med fördel fryser in tårtbottnarna.
Det är bara ett plus att göra de då de blir mer lätthanterliga.

Det här behöver du för att baka 2 bottnar:
2 ägg
2 dl strösocker
3/4 dl kokhett vatten
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Gör så här: 
Ställ ugnen på 180 grader.
Vispa ägg och socker vitt & pösigt. Vänd ner vattnet. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör ner i smeten.
Vänd upp i smorda & bröade formar och grädda dem i cirka 25- 35 minuter. Eller tills de är genombakade.
Känn efter med en sticka, de ska inte vara kladdigt i mitten.

Fyllningen: 
1 dl vispgrädde
100 gram mascarpone
1 dl färska hallon
1/2 dl florsocker

Fyllningen där du så här: 
Vispa grädden fast & hård, och tillsätt mascarponen. Rör väl till en slät kräm.
Mosa ihop hallon och florsocker på en tallrik, och rör sedan ihop med grädden.

Dela de kalla tårtbottnarna på mitten och fyll dem med hallonfyllningen.
Plasta och ställ sedan in i kylen över natten.

Toppingen: 
2 dl grädde
strössel
godis

Innan servering, vispar du grädden fast, och fördelar ut den över tårtan.
Lägg färgglatt strössel runt omkring och bygg upp toppen med färgglatt och tjusigt godis.

Klart!

0
Prenumerera
Notis om
10 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Eva
4 år sedan

Fin tàrta, men hur gjorde du för att fà pà strösslet pà kanterna??

jennysmatblogg
Reply to  Eva
4 år sedan

Jag hällde strössel i händerna och ”duttade” dit 🙂

Lisa
4 år sedan

Jättefin tårta!? Vad är det för storlek på formarna du hade till bottnarna? ?

jennysmatblogg
Reply to  Lisa
4 år sedan

Det står i receptet 🙂

Anna
4 år sedan

Lite trött såhär på en fredagkväll, men är hela receptet för två såna fina tårtor? ???

jennysmatblogg
Reply to  Anna
4 år sedan

Nej det är en liten hög tårta :)) ?

Sofie
4 år sedan

På instagram har du en tårta ” choklad dröm ” var finns receptet?

Jessica
4 år sedan

Tack för en bra blogg med massa goda recept 🙂 Tänkte höra om man kan göra fyllningen till tårtan med frusna hallon? Eller blir det för vattnigt?

Emelie
4 år sedan

Vilken härlig tårta! Undrar bara om godiset färgar av sig på grädden, eller hur man undviker det?

Berit Johansson
3 år sedan

Kan man göra ferro rocher tårtan dagen innan man ska ha den ?

Nästa inlägg

Minipajer med chilicheese

10
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x